BIT ĆE PAPRENO / Evo kako bi Modri trebali izgledati u Londonu: Za prolaz Dinama potrebna je senzacija, ali i trijumf Milana

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Večeras od 21 sat Dinamo gostuje na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja

2.11.2022.
10:22
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Danas je dan odluke za Dinamo. Večeras od 21 sat Modri gostuju na Stamford Bridgeu, gdje će pokušati doći do nove senzacije i tako nastaviti svoj europski put. Dinamu se za prezimljavanje u Europi treba poklopiti nekoliko stvari, a najbitnija je ona da moraju svladati Chelsea.

Image
BIT ĆE JAKO TEŠKO /

Dinamo protiv Chelseaja igra za opstanak u Europi. Evo gdje gledati odlučujuću utakmicu Modrih u Ligi prvaka

Image
BIT ĆE JAKO TEŠKO /

Dinamo protiv Chelseaja igra za opstanak u Europi. Evo gdje gledati odlučujuću utakmicu Modrih u Ligi prvaka

Kako bi izborili Europa ligu, Modri moraju slaviti u Londonu, a istovremeno Milan mora pobijediti RB Salzburg. Remiziraju li Salzburg u Milan, a Dinamo pobijedi, dalje ide austrijska momčad, zbog boljeg međusobnog ogleda. Da stvar bude gora, Austrijanci imaju puno bolju gol razliku od Dinama, tako da ni u tom segmentu hrvatski prvak nije u prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Čačić najavio je susret s Chelseajem i otkrio je li zadovoljan njihovom ovogodišnjom europskom epizodom.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ima određenih problema, ali iznenađenja ne bi trebalo biti

"Ponosan sam na igrače na to što su napravili, Dinamo je imao možda i najveći broj utakmica od klubova koji su u Europi u Ligi prvaka. Imali smo dobre prezentacije, ali rezultat to nije pratio. Uvijek nam je nešto falilo. Bit će prilika za analizu kada sve prođe. Sutra očekujem pun stadion, prekrasan ambijent. Očekujem i potporu naših navijača, a od igrača očekujem da pruže svoj maksimum. Ako ćemo imati dobar pristup i angažman. Budemo li imali ambiciju, kuražu da napravimo nešto više onda ću biti zaista zadovoljan i držat ću da je ova polusezona što se tiče Europe zaista dobro odrađena", počeo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Otkrio je i da ima određenih problema sa sastavom. Josip Mišić nije trenirao, dok je upitan i Šutalo, no vjerujemo kako će obojica biti spremni za posljednji ogled u Ligi prvaka ove sezone. Dilaver je pak ostao u Zagrebu jer ima problema s trbušnim zidom.

Dakle, budu li Mišić i Šutalo spremni, vjerujemo da Čačić neće puno mijenjati protiv Chelseaja te bi trebao istrčati sastav na kakav smo navikli kada su u pitanju europske utakmice. Modri bi trebali krenuti u formaciji 3-5-2 ili 5-3-2, kako vam je zgodnije. Na vratima je siguran Livaković, trojac u obrani trebali bi biti Ristovski, Šutalo i Perić, a wing-back pozicije gotovo sigurno pokrit će Moharrami desno i Ljubičić lijevo. Mišić, Ademi i Ivanušec trebali bi držati sredinu terena, dok su u napadu sigurni Petković i Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući sastav Dinama (5-3-2): Livaković - Moharammi, Ristovski, Šutalo, Perić, Ljubičić - Ademi, Mišić, Ivanušec - Petković, Oršić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo