Evo ga! U Split stiglo najveće pojačanje ove godine!

Radnički nogometni klub Split je u četvrtak ujutro na svom Parku mladeži predstavio najveće pojačanje ove godine.

20.6.2013.
11:54
VOYO logo

Biliću je ovoga ljeta istekao ugovor sa Sporting Gijonom, a u akciju je odmah stupio predsjednik Splita Slaven Žužul te dogovorio uvjete dvogodišnjeg ugovora s igračem koji je zapravo ponikao u Hajduku.

"Previše riječi na Matu ne treba trošiti, uz Križanca on je najveće igračko ime koje je stiglo u naš klub. Očekujemo još bolji Split, od njega očekujemo puno golova, liderstvo, karakter... Kad ovako veliki igrači dolaze u male klubove, onda je to draž, znak da se klub diže. Njegovim dolaskom porasle su ambicije", rekao je predsjednik Splita Slaven Žužul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ambicije je slikovito najavio na službenom fotografiranju.

"Evo jedna slika za titulu prvaka", dobacio je Žužul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split je tako stvorio meganapad. Bilić, Rebić, Erceg, Belle, Mršić... Teško će neka obrana odoliti takvim igračima. A hoće li svi dočekati prvenstvo u dresu Splita?

"Naša vrata za transfere su otvorena, ali nećemo prodavati na brzinu. Kod nas nema nikakvog pritiska", zaključio je Žužul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mate Bilić je ponikao u Hajduku, gdje je odigrao tri sezone u razdoblju od 1998. do 2001. godine (jedno vrijeme je proveo i u Mosoru na posudbi) da bi se potom otisnuo u svijet i većinu karijere proveo u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nosio je dres Reala iz Zaragoze, Almerie, Cordobe, lleide (jednu godinu proveo je i u bečkom Rapidu) da bi zadnjih pet godina igrao u Gijonu.

"Split je u ovom trenutku u rastu, imamo dobru momčad, ambicije su bitne, nastojat ćemo biti u vrhu, bolji nego ove sezone. S predsjednikom sam se dogovorio za deset minuta, čim je došao u Španjolsku bilo mi je jasno da je riječ o ozbiljnom poslu. Pratim Hrvatsku ligu, liga 16 nije bila dobro riješenje, ovaj sistem s 10 klubova je pomak prema dizanju kvalitete. Uvijek sam motiviran, prošle sezone sam odigrao 32 utakmice, zabio 11 golova", rekao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno puta ga se spominjalo kao povratnika u Hajduk, ali završio je u Parku mladeži.

"Svi u Dalmaciji navijamo za Hajduk, zahvalan sam, ja sam profesionalac, svoj kruh zarađujem pošteno, od njega živi moja obitelj. S Hajdukom nisam bio u kontaktu, Split je pokazao želju da me dovede i tu sam", zaključio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo