Evo ga! Bogati Australac napokon poslao poruku cijelom Splitu

U Splitu se već danima priča o tome kako će nakon Amerikanaca na Poljud stići Australac hrvatskih korijena i kupiti većinski paket dionica Hajduka.

13.7.2013.
13:02
VOYO logo

Iako je predsjednik Hajduka Marin Brbić za Sportski.net rekao kako još uvijek nema nikakvih saznanja o tome, iz daleke Australije napokon se javio Matt Tomas, čovjek koji je spreman kupiti Hajduk.

"Da, želim kupiti Hajduk i poljudski stadion te mu dati ime Torcida", istaknuo je i pojasnio tko mu je glavna veza u potencijalom poslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliki sam prijatelj s predsjednikom Udruge Naš Hajduk Žanom Ojdanićem. Inače sam podrijetlom iz Krila Jesenica, djed mi je bio kapetan broda, veliki i poštivani čovjek iz tog kraja. Naše prezime je vezano uz veliku ljubav za Hajduk."

Veliki zaljubljenik u 'bilu boju' o Hajduku priča samo biranim riječima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk je klub velike povijesti i značenja za Hrvate. Imao sam prilike kupiti jedan australski klub, ali znate da nogomet u Australiji nije kao u Europi. Želim samo najbolje, to je moj životni moto. Vjerujem da cijeli svijet mogu donijeti gradu Splitu! Split je najljepši grad na svijetu, a naš Hajduk je nešto zbog čega se živi",

Na koncu, Tomas je otkrio svoje planove:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za otprilike tri tjedna dolazim u Split popričati s ljudima da vidimo što možemo napraviti, kako završiti posao koji bih htio svim srcem. Volio bih Hajduk kupiti u potpunosti, uz klub, kako sam vam već kazao, kupiti i stadion, te mu dati ime po navijačima, po Torcidi. Stadion se treba zvati Torcida iz poštivanja prema navijačima i svim Splićanima koji su dugi niz godina držali našu bijelu boju i zastave Hajduka. Oni zaslužuju da stadion nosi njihovo ime", zaključio je u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo