OVO IM JE (BEČKA) ŠKOLA / Dinamo iznenađujuće izgubio od Rapida i maksimalno si zakomplicirao situaciju u skupini

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Jedini pogodak za Dinamo zabio je Mislav Oršić u 24.minuti

21.10.2021.
20:52
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 3. kola H skupine Europske lige Dinamo je na gostovanju u Beču pred 22.300 gledatelja izgubio od Rapida sa 1:2 upisavši drugi poraz u skupini.

Nakon što je natjecanje u skupini otvorio domaćim porazom od West Hama (0:2), a potom u drugom kolu pružio sjajnu predstavu ostvarivši uvjerljivu pobjedu protiv Genka (3:0), Dinamo je na gostovanju u Beču ponovo razočarao upisavši poraz kojim je ugrozio borbu za jednu od prve dvije pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za Rapid, kojem je ovo prva pobjeda, zabili su Marco Grull (9') i Maxmillian Hofmann (34'), dok je strijelac za Modre bio Mislav Oršić (24').

Image
VATRENO NA STADIONU RAPIDA /

Bad Blue Boysi okupirali tribine u Beču. Palile se baklje, bacale petarde i orila se pjesma

Image
VATRENO NA STADIONU RAPIDA /

Bad Blue Boysi okupirali tribine u Beču. Palile se baklje, bacale petarde i orila se pjesma

Brojni izostanci

Dinamov strateg Damir Krznar imao je problema s izostancima. Zbog ozljeda su otpali kapetan Arijan Ademi, te Duje Čop i Deni Jurić. Očekivalo se kako će od prve minute zaigrati Komnen Andrić, no Krznar je iznenadio s nekoliko poteza.  Od prve minute priliku su dobili Luka Menalo, te Amer Gojak koji ove sezone nema veliku minutažu, dok je mjesto u vrhu napada dobio Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak je "mekano" i uz dosta pogrešaka ušao u susret. Domaćin je već u šestoj minuti imao lijepu priliku nakon što je Ivanušec izgubio loptu na sredini terena. Ljubičić je povukao, pa proigrao Fountasa koji je sjajno uposlio Ercana Karu u vrhu napada. Kara je odmah pucao, no Livaković je bio spreman.

Nažalost, samo tri minute kasnije Rapid je poveo. Kelvin Arase je na krilu spasio loptu koja je išla u aut, prizemno je ubacio na rub petrca, gdje je Marco Grull neshvatljivo ostao sam pogodivši za 1:0. U 13. minuti uslijedila je nova priika austrijskog sastava. Nakon odličnog proigravanja Kara je s lijeve strane sam izašao ispred Livakovića i pucao, no Dinamov vratar je odlično reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oršić poravnao, ali...

Dinamo je izjednačio u 24. minuti iz prve prilike na utakmici. Mišić je ubacio iz slobodnog udarca, domaća obrana je izbila loptu do Ivanušeca koji ju je vratio u kazneni prostor. Oršić je sjajno primio loptu i odlično pogodio za 1:1 pored nemoćnog Gartlera.

Nažalost, to je bilo sve od hrvatskog prvaka u prvom dijelu, ali ne i od Rapida koji je u 34. minuti stigao do bove prednosti. Grull je ubacio iz slobodnog udarca, Dinamova obrana je ponovo zaspala, a Hoffmann zabio glavom za 2-1. Novi problemi za Krznara uslijedili su u 39. minuti kada je zbog ozljede izašao Petković, a umjesto njega mjesto u napadu zauzeo je Andrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na startu drugog dijela Krznar je napravio dvije izmjene. Iz igre su izašli Amer Gojak i Rasmus Lauritsen, a ušli Martin Baturina i Josip Šutalo. Modri su pojačali pritisak, no u prvih 20 minuta nastavka nisu stvorili niti jednu ozbiljniju priliku.

Prvo uzbuđenje u nastavku vidjeli smo u 69. minuti, pucao je Kara s ruba šesnaesterca, ali je hrvatski golman sjajno obranio. U 78. minuti Krznar je povukao posljednje poteze na koje je imao pravo, ušli su Moharrami i Tolić, a izašli Ristovski i Ivanušec. No, nije bilo promjene u igrei gostiju, a posljednje minute obilježila je nervoza i nagoravanje igrača u kojima se ukrajinska sutkinja posve pogubila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo dočekuje Rapid

U četvrtom kolu, koje je na rasporedu 4. studenoga igrat će isti suparnici, no zamijenit će domaćinstva. Dinamo će na Maksimiru ugostiti Rapid, dok će Genk na Luminus Areni dočekati West Ham.

Podsjetimo, iz svake od osam skupina pobjednik će se izravno plasirati u osminu finala, dok će drugoplasirani klub u poretku razigravati za osminu finala s trećeplasiranim momčadima iz skupina Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećeplasirani klubovi iz Europske lige uključit će se u nokaut-fazu Konferencijske lige.

Rapid Beč - Dinamo 2:1

Rapid: Gartler; Stojković, Greimi, Hofmann, Ullmann - Alwu, Ljubičić, Grull, Arase, Fountas - Kara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DInamo: Livaković; Franjić, Theophile-Catherine, Lauritsen - Mišić, Gojak, Ivanušec, Menalo, Ristovski - Oršić, Petković

Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

94' E, sad se već ne zna tu tko pije. a tko plaća, leže igrači Rapida, kradu vrijeme, Dinamovci su nervozni, sad je i Livaković tu u naguravanju pao preko jednog igrača Rapida. Dijeli sutkinja žute kartone, ali izgubila je kontrolu nad utakmicom. Srećom, kraj je blizu.

90' Igrat će se još 4 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' Teče vrijeme u Beču dok ukrajinska sutkinja dijeli žute kartone. Prošlo je puno vremena i sad je Dinamo jako blizu drugom porazu ove sezone.

77' Prijeti Rapid opet, Grull je pucao, a Livaković obranio. Zatim je Livaković pokušao pronaći Andrića, ali otišla je ta lopta na tribine. U međuvremenu, ušao je Tolić umjesto Ivanušeca. Moharrami je zamijenio Ristovskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Doletjela je najmanje jedna baklja u teren s tribina i morala je sutkinja nakratko prekinuti susret.

69' Kara se okrenuo i pucao, ali brani to Livaković i odbija u korner. U međuvremenu je Fountas izašao iz igre, a ušao Ballo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' Dinamo ne može složiti neku smislenu akciju u ovom trenutku, ali nije ni čudo. U ovom sastavu ne igraju baš često zajedno, nedostaje tu uigranosti i to se jasno vidi.

60' Sat vremena je iza nas, Dinamo definitivno ima više posjeda u drugom poluvremenu, ali ništa konkretno još nisu stvorili pred golom Rapida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' Spor početak drugog dijela, nije Dinamo krenuo eksplozivno kao u prvom, a odgovara to Austrijancima koji će sad sigurno krasti vrijeme.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Dvostruka zamjena kod Dinama. Baturina je ušao umjesto Gojaka, a Šutalo umjesto Lauritsena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela.

45' Bolji je Rapid na kraju prvog dijela, nanizali su dvije prilike zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' Bruno Petković morao je van iz igre, a umjesto njega je ušao Komnen Andrić.

37' Petković je u kontri proigrao Oršića, činilo se da je to bila dobra pozicija, ali Oršić nije baš najbolje pucao i to je lak plijen za Gartlera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' Hofmann zabija i Dinamo opet gubi. Dinamova obrana opet je popustila, nisu igrači držali liniju, Livaković je izletio u prazno i Hofmann se našao u idealnoj poziciji da zabije za novo vodstvo Rapida. Pogledajte taj pogodak OVDJE.

30' Uf, novi opasan napad Rapida. Kara je dobio loptu na 10 metara od gola, imao je dovoljno vremena i prostora da nacilja, ali nije dobro gađao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' Oršić zabija za Dinamo i ponovo smo na početku! Putovala je jedna duga lopta u kazneni prostor Rapida, obrana Austrijanaca nije to mogla riješiti, a prikrao se Mislav Oršić i zabio za poravnanje. Oršićev gol pogledajte OVDJE.

20' Novi udarac iz kuta za Dinamo nakon što je tukao Ristovski iz daljine. Moraju Modri napasti, nema im druge.

13' Nova akcija Rapida, Kara je bio u dobroj situaciji, ali brani Livaković. Nakon njega Ljubičić prijeti. Ne izgleda ovo dobro pred Dinamovim golom.

9' Dinamo gubi u Beču. Grull je ostao sam u sredini, raspala se obrana Dinama točno toliko da ostane sam ofenzivac Rapida. Nisu se ovome nadali Modri, ali još je puno ostalo do kraja utakmice.

6' Evo i Rapida, odigrali su Austrijanci brzu akciju nakon koje je pucao Kara. Lak je to zadatak bio za Livakoviča, ali i upozorenje da mogu i oni zaprijetiti. Inače, Dinamo je veliki favorit u ovoj utakmici.

2' Žestoko je počeo ovaj dvoboj, Dinamo je nakon odlične kombinacije Petkovića i Franjića dobio prvi korner na utakmici.

1' Počela je utakmica.

18:30 - Uoči utakmice Austrijanci su odali počast Cici Kranjčaru. Pljeskao mu je cijeli stadion.

17:30 Naša reporterka Nika Aurora Ključarić uživo je u Beču popričala s jednim od navijača Dinama koji živi u Austriji:

17:20 - Stigli su i početni sastavi. Dinamo će na Rapid u jakom sastavu, Petković je ipak vraćen u čistu špicu, a u prvom sastavu je i Amer Gojak, igrač kojeg je Nenad Bjelica jako volio koristiti u ovim europskim utakmicama.

17:00 - Polako pristižu navijači na stadion.

16:30 - Nogometaši Dinama danas od 18.45 u Beču igraju protiv Rapida u 3. kolu Europske lige.

Rapid je do sada u skupini izgubio obje utakmice (Genk i West Ham) bez da je postigao pogodak, dok je Dinamo prvo ispustio domaće bodove protiv West Hama (0:2), ali je sve vratio uvjerljivim nastupom i pobjedom kod Genka (3:0).

„I ranije sam govorio pa ću opet ponoviti, Rapid je vrlo zahtjevan suparnik. Istina je da je izgubio obje utakmice u Europskoj ligi, ali on je svojim izvedbama zadovoljio. I mi smo fokusirani na to. Njihove su izvedbe bile dobre i za svaki respekt“, rekao je trener Dinama Krznar na konferenciji za novinare dan prije dvoboja i naglasio da njegova momčad želi osvojiti nove gostujuće bodove u skupini H:

„Želimo Rapid i nakon naše utakmice ostaviti na nula bodova. Znamo da je to mnogo lakše izgovoriti nego učiniti na travnjaku, ali tražimo novu pobjedu i tri boda. Za to ćemo morati dati maksimum. Puno želje, puno htijenja i koncentracije. U Beč smo došli ganjati novu pobjedu i ne bježimo od toga“.

"Trebat ćemo uložiti naš maksimum svih 90 minuta protiv Rapida da dođemo na našeg cilja, a došli smo ovdje uzeti nova tri boda- Duje Čop je na zadnjem treningu osjetio zatezanje u zadnjoj loži, doputovali smo bez njega, on je bio u kombinacijama, malo nas je to poremetilo, ali mislim da će igrač koji će nastupiti umjesto njega zadovoljiti.", rekao je Krznar u uvodu konferencije za medije.

Tko umjesto Čopa?

"Ne bih otkrivao hoće li Petković zamijeniti Čopa na poziciji centarfora. Da ne izazivamo zlu sreću, neka to ostane odluka", rekao je Krznar.

Iako to Krznar nije htio otkriti, pretpostavlja se da će izvesti momčad s Petkovićem kao najisturenijim igračem, pa će početni sastav izgledati ovako:

Livaković - Ristovski, Lauritsen, Teophile-Catherine, Leovac - Mišić, Franjić, Ivanušec, Menalo, Oršić - Petković

Televizijski prijenos utakmice bit će na kanalu Arena sport 1, a tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Net.hr.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo