VIDEO: / Nevidena sreca! Rakitic i drustvo se spasili u zadnjim sekundama!

U finalu Europa lige, 14. svibnja u Torinu, igrat ce nogometasi Benfice i Seville.

1.5.2014.
22:03
VOYO logo

Andaluzani su prije tjedan dana na svome Sanchez-Pizjuanu slavili s 2:0 i cinilo se da su napravili veliki korak prema finalu, no u uzvratu je Valencia u sudacku nadoknadu usla s vodstvom 3:0 sto joj je jamcilo prolaz. Ipak, u cetvrtoj minuti sudackog dodatka Stephane M'Bia je glavom uspio ugurati loptu u mrezu i donijeti erupciju odusevljenja gostujucim navijacima.

Sevilla je na Mestalli prosula prednost iz prve utakmice vec nakon 26 minuta. U 14. je minuti Sofiane Feghouli odigrao dupli pas s Eduardom Vargasom i poslao prvu loptu u mrezu Beta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/kxxWxwq3aus

Dvanaest minuta kasnije Vargas je nabacio prema Jonasu, brazilski je napadac pucao glavom i pogodio stativu od koje se lopta odbila u Beta, pa u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andaluzani su nakon toga malo dosli do zraka, predvodeni nasim Ivanom Rakiticem, ali nista konkretno ipak nisu napravili, a onda su u 69. minuti primili i treci gol. Nakon ubacivanja iz kornera gosti su lose reagirali i lopta je dosla do Jeremyja Mathieua kojem nije bilo tesko zabiti iz blizine. I kad se vec cinilo da ce Sismisi u Torinu loviti svoj drugi trofej u ovom natjecanju, lopta je poslije ocajnickog nabacivanja s desnog krila dosla do M'Bije koji ju je glavom smjestio iza Diega Alvesa.

//www.youtube.com/embed/jFL6aJCPZOk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Rakitic je ostao na terenu svih 90 minuta, vukao je Sevillu i na kraju je i odvukao do Torina. Hrvatski ce reprezentativac tako imati priliku za osvajanje svog prvog europskog trofeja.

//www.youtube.com/embed/MYsDaGle5rs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus promasio pregrst velikih prilika

Benfica je u Torinu herojski obranila prednost 2:1 iz prve utakmice, odigravsi neodluceno 0:0. Za nagradu ce se za manje od dva tjedna vratiti u ovaj isti grad i loviti svoj prvi naslov u ovom natjecanju.

Juventus je silno zelio igrati finale na svome stadionu. Od prve je minute krenuo u opsadu gola gostiju, pucali su Pirlo, Tevez, Llorente, Bonucci, a u samoj je zavrsnici prvog poluvremena mozda i najbolju priliku imao Arturo Vidal, ali Luisao je na samoj crti izbio loptu. I nastavak je donio dominaciju Stare dame, ali slovenski vratar Jan Oblak je bio nesavladiv, cak i nakon sto su gosti u 67. minuti ostali s igracem manje zbog drugog zutog kartona Enza Pereza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/MrJHteKUmmx/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Benfica ce tako drugu sezonu zaredom igrati u finalu. Lani su Portugalci porazeni od Chelseaja, a ove ce im godine suparnik biti Sevilla koja je osvajala ovo natjecanje 2006. i 2007.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo