TKO BI REKAO?

ENGLEZI SE DANAS SIGURNO KAJU: Otkrivena tajna koju je Pep Guardiola čuvao četiri godine!

Englezi su ponovno u potrazi za izbornikom nogometne reprezentacije nakon što je Sam Allardyce dobio otkaz poslije samo 67 dana na kormilu Tri lava.

Otočki mediji vrte različita imena, od Arsenea Wengera preko Marcela Bielse do Roberta Mancinija. Jednu stvar, međutim, možemo sda sigurnošću tvrditi – novi izbornik neće biti Pep Guardiola.

‘Danas je to nezamislivo’

Katalonski sgtručnjak je trener Manchester Cityja i, naravno, nema šanse da bi mogao sjesti na klupu engleske reprezentacije. No, prije samo četiri godine situacija je bila drugačija – Guardiola se sam nudio Englezima, ali su ga oni odbili. Tvrdi tako ugledni američki dnevni list New York Times.

TRAJAO JE 67 DANA: Englezi smijenili izbornika nakon tajne akcije novinara

Te godine je Guardiola napustio Barcelonu nakon četiri briljantne sezone. Uzeo je odmor i privremeno se preselio upravo u New York, ali navodno je bio spreman preuzeti englesku reprezentaciju koja je tražila nasljednika Fabija Capella.

“Tijekom odmora nakon odlaska iz Barcelone Pep Guardiola je kontaktirao Engleski nogometni savez (FA) kako bi izrazio zanimanje za mjesto izbornika. No, s obzirom da je FA želio domaćeg stručnjaka na klupi, njegova je ponuda odbijena. Danas je nezamislivo da bi ga FA mogao odbiti, ali još je manje zamislivo da bi se on ponovno prijavio za taj posao”, piše New York Times.

Povratak na Net.hr