MALO ĆE ODMORITI

ENGLESKI IZBORNIK SHVATIO: Kapetan Rooney u ovom trenutku nije dovoljno dobar za reprezentaciju

Kapetan engleske nogometne reprezentacije i njen najbolji strijelac svih vremena Wayne Rooney više nije udarna igla momčadi na čijim će se potezima i pogocima kovati pobjede. Shvatio je to privremeni engleski izbornik Gareth Southgate pred kvalifikacijski ogled za Svjetsko prvenstvo protiv Slovenije.

Vijest javlja BBC, a službena potvrda trebala bi uslijediti u popodnevnim satima kada se Southgate i službeno obrati medijima.

Osim što je najbolji engleski strijelac, Rooney je i igrač s najviše odigranih utakmica za izabranu vrstu. Sakupio je 30-godišnjak koji od 2003. brani nacionalne boje ukupno 117 susreta za reprezentaciju za koju je postigao 53 pogotka.

SVAKA UTAKMICA – NOVO SRAMOĆENJE: Navijači pokopali Rooneyja, zovu ga gov*om, a ovdje pogledajte zašto

Kako bilo, posljednjim izvedbama i za Manchester United i za Englesku Rooney nije oduševio, a tijekom ogleda protiv Malte čak mu je i dio Wembleyja zviždao. Dio razloga nalazi se i ovdje:

Utakmicu protiv Slovenije u utorak Engleska dočekuje kao vodeća momčad skupine F sa maksimalnih šest bodova nakon dvoboja protiv Slovačke (1-0) i Malte (2-0). Slovenija na trećem mjestu ima četiri boda sakupljena kroz remi protiv Litve (2-2) i pobjedu protiv Slovačke (1-0).

Povratak na Net.hr