EKSPRESNO PRONAŠLI RJEŠENJE: / Brazilci dobili novog izbornika samo dan nakon otkaza Dungi

Image
Foto: AFP, MIGUEL SCHINCARIOL

Samo dan nakon što je uručio otkaz Dungi, Brazilski nogometni savez (CBF) je za izbornika seniorske reprezentacije imenovao 55-godišnjeg Titea.

16.6.2016.
9:36
AFP, MIGUEL SCHINCARIOL
VOYO logo

Dunga je potjeran nakon debakla na Copa Americi na kojoj se Brazil po prvi put nakon 1987. nije uspio plasirati u drugi krug. Godinu ranije su Brazilci na istom natjecanju ispali u četvrtfinalu, a dva uzastopna neuspjeha su bila previše za čelnike saveza koji su izgubili strpljenje s Dungom.

Image
SENZACIJA NAD SENZACIJAMA: /

Brazil ispao u prvom krugu nakon kontroverznog gola!

Image
SENZACIJA NAD SENZACIJAMA: /

Brazil ispao u prvom krugu nakon kontroverznog gola!

Uspjesi s Corinthiansom

Peterostruke svjetske prvake iz krize će pokušati izvući Adenor Leonardo Bacchi, poznatiji kao Tite. Riječ je o vrlo uspješnom treneru u južnoameričkim okvirima, prvenstveno na klupi Corinthiansa s kojim je osvojio naslove brazilskog prvaka 2011. i 2015. godine, Copu Libertadores (južnoameričku verziju Lige prvaka) 2012. te Svjetsko klupsko prvenstvo iste godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenirao je Tite još čitav niz brazilskih klubova, poput Gremija, Atletico Mineira, Palmeirasa i Internacionala, a u dva je navrata radio i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Sada ga čeka težak posao izvlačenja reprezentacije iz dugogodišnje krize. Osim neuspjeha na dva uzastopna izdanja Copa Americe, još uvijek je u sjećanju i debakl Brazila protiv Njemačke (1-7) u polufinalu Svjetskog prvenstva kojem je bio domaćin. U kvalifikacijama za SP 2018. Brazilci su također startali loše: u šest su utakmica ubilježili dvije pobjede, tri remija i jedan poraz i nalaze se tek na šestom mjestu koje ne vodi na svjetsku smotru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo