EINTRACHT SE OPROSTIO OD KOVAČA: / Nijemci u dirljivom pismu istaknuli na čemu su mu sve zahvalni

Image
Foto: AFP

Bivši hrvatski izbornik od iduće sezone vodit će Bayern.

30.5.2018.
11:44
AFP
VOYO logo

Hrvatski stručnjak Niko Kovač na najbolji se mogući način oprostio od klupe Eintrachta iz Frankfurta. U posljednjoj utakmici u finalu njemačkog Kupa srušio je Bayern i donio klubu prvi trofej nakon 30 godina. Razlog je to zbog kojeg se klub u pismu objavljenom na službenoj stranici dirljivim pismom oprostio od Kovača i zahvalio mu se na svemu što je napravio u protekle dvije godine.

Hvala na svemu, Niko Kovač, naslov je pisma u kojem ističu na čemu su mu sve zahvalni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pismo Eintrachta

"Hvala ti za ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...to što si nas držao na vodi u sezoni 2015/2016. Kovač je preuzeo klub 8. ožujka 2016., kada je Eintracht bio na 16. mjestu devet utakmica prije kraja. Atmosfera je bila loša, četiri uzastopna poraza u njegovih pet utakmica samo su pokazala koliko tešku zadaću ima. Pobjede protiv Mainza (2-1), SV Darmstadta (2-1) i Borussije Dortmund (1-0) bile su dovoljne da se osigura 16. mjesto i doigravanje s Nürnbergom. Nakon 1-1 kod kuće, Orlovi su u Nürnbergu pobijedili s 1-0 i osigurali ostanak u Bundesligi.

Hvala ti za...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...dobru sezonu 2016/2017 i finale Kupa. Unatoč velikim promjenama u momčadi (15 odlazaka i 15 dolazaka), Kovač je brzo pretvorio Eintracht u radoholičarsku i teško pobjedivu momčad. Sustav s tri igrača u obrani pokazao se kao vrhunski potez čime je klub dobio novi identitet. To je pokazalo sve karakteristike koje je Kovač imao i kao igrač: nepokolebljiva predanost, naporan rad i volja za borbu radi cilja. Eintracht je d po broju primljenih golova (15) u prvom dijelu sezone bio drugi, protivno očekivanjima, bili su na šestom mjestu. Kasnije su malo pali (završili su 11.) te su se usredotočili na druge stvari, toj, Kup. Na penale su dobili Borussiju Mönchengladbach, a u finale su se hrabro borili protiv B. Dortmund. Međutim, izgubili su 2-1 i te su na krjau s razočaranjem zaključili nezaboravnu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvala ti za...

...najbolju sezonu od 2012/2013, za kraj 30-godišnje suše bez trofeja i za avanturu u Europskoj ligi kojoj se veselimo. U 2017/2018 Kovač je uspio ono što nijedan trener nije od 1988. - osvojio je trofej. Njegovo mjesto u povijesnim knjigama osigurano je pobjedom 3-1 nad uvjerljivim favoritima - Bayernom, u Berlinu. Bio je to trijumf kojim je Kovač osiguraoEintrachtu Europu sljedeće sezone. Naravno, taj uspjeh ne baca u sjenu impresivnu sezonu u Bundesligi: osmo mjesto najbolji je uspjeh u zadnjih pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvala ti za...

...ovo vrijeme koje smo proveli zajedno. U 27 mjeseci i u 91 susretu ((W41, D17, L33), Kovač je postigao puno u Frankfurtu, uključujući ostanak u ligi, dvije uzbudljive sezone u Bundesligi, dva finala Kupa i dugo željeni trofej. To je puno više od očekivanog, naposljetku, ovo je win-win situacija. Sve najbolje Niko i hvala ti na svemu!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo