Afričke kvalifikacije / Egipat bolji od Maneovog Senegala, Vahid Halilhodžić još u igri za Svjetsko prvenstvo

Image
Foto: profimedia.hr

U završnom krugu afričkih kvalifikacija sudjeluje 10 reprezentacija koje su podijeljene u pet parova, a bolji iz dva susreta će izvaditi vizu za World Cup

25.3.2022.
22:38
profimedia.hr
VOYO logo

Nogometne reprezentacije Egipta, Tunisa i Alžira ostvarile su minimalne pobjede u prvim susretima završne runde afričkih kvalifikacija za plasman na  Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

U završnom krugu afričkih kvalifikacija sudjeluje 10 reprezentacija koje su podijeljene u pet parova, a pobjednici će izvaditi vizu za World Cup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipat je pobijedio Senegal sa 1-0, Alžir je na gostovanju porazio Kamerun sa 1-0, a Tunis je identičnim rezultatom kao gost pobijedio Mali. Gana i Nigerija su odigrali 0-0, dok su DR Kongo i Maroko remizirali 1-1. Uzvratne utakmice su 29. ožujka.

Egipat uzvratio Senegalu za poraz na Afričkom kupu nacija

Nakon što su početkom veljače Senegal i Egipat odmjerili snage u finalu afričkog Kupa nacija, sada ih očekuje žestoka borba za plasman na World Cup. U finalu afričkog prvenstva Senegal je slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca, a nakon prve utakmice play-offa za World Cup, u boljoj poziciji je Egipat koji je u Kairu slavio sa 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nisu se kvalificirali /

Roberto Mancini unatoč debaklu favorit za ostanak na klupi Italije. Suparnik mu je talijanska legenda

Image
Nisu se kvalificirali /

Roberto Mancini unatoč debaklu favorit za ostanak na klupi Italije. Suparnik mu je talijanska legenda

Pogodak odluke zabio je Saliou Ciss u vlastitu mrežu u četvrtoj minuti. Mohamed Salah je pucao pogodivši prečku, a u nastavku akcije branič Nancyja je nespretno zatresao vlastitu mrežu.

U susretu između Kameruna i Alžira gosti su slavili sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Islam Slimanu u 41. minuti. Napadač Sportinga imao je odličnu priliku i u 13. minuti, ali je njegov udarac dobro zaustavio Onana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozljeda Aboubakara

Kamerun, s bivšim kapetanom Rigobertom Songom koji je debitirao kao izbornik, nije uspio slomiti gostujuću obranu i još je izgubio kapetana Vincenta Aboubakara, najboljeg strijelca Kupa nacija, zbog ozljede.

Uzvrat je 29. ožujka u Blidi, a Alžir je korak do petog plasmana na World Cup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tunis je identičnim rezultatom pobijedio na gostovanju Mali, a tragičar utakmice je bio 21-godišnji Moussa Sissoko. Branič belgijskog Standarda je u 37. minuti postigao autogol, a očajnu predstavu je zaokružio četiri minute kasnije zaradivši  crveni karton. Uzvrat je 29. ožujka u Tunisu.

Vahine trupe izbjegle poraz u Kongu

DR Kongo i Maroko su u prvom susretu odigrali 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DR Kongo je poveo u 12. minuti golom napadača Brentforda Yoanea Wisse. Maroko, kojeg vodi BiH stručnjak Vahid Halilhodžić, je imao priliku izjednačiti u 55. minuti, no Ryan Mmae je promašio jedanaesterac. Napadač Ferencvaroša je loše pucao prebacivši gol.

Maroko je ipak uspio izjednačiti, a pogodak za 1-1 zabio je Tarik Tissoudali u 76. minuti na asistenciju Ayouba El Kaabija. Posljednjih pet minuta domaćin je igrao s igračem manje nakon što je dugi žuti karton zaradio Glody Ngonda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DR Kongo lovi svoje prvo Svjetsko prvenstvo nakon 1974. godine, kada su bili poznati kao Zair. S druge strane Maroko ima priliku tek drugi put u povijesti plasirati se na dva uzastopna World Cupa. Prvi put im je to uspjelo 1994. i 1998. godine, a nakon nastupa u Rusiji 2018. to sada imaju priliku ponoviti. Uzvrat je 29. ožujka u Casablanci.

Gana i Nigerija su odigrali bez golova, a uzvrat je u Abuji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo