Legenda rekla bolnu istinu za sve navijače Dinama

‘Ako se njima dogodi neki loš dan, a nama se otvori i poklopi, onda se čak i može nešto izvući, no Porto je danas sjajan i Dinamu će biti teško, kao i u svim utakmicama u skupini. Eventualni remi bio bi fantastičan uspjeh’, rekao je bivši Dinamov veznjak Edin Mujčin o nadolazećoj utakmici Dinama i Porta u Maksimiru (utorak, 20.45 sati).

Dinamo u utorak kreće u novu avanturu u Ligi prvaka, a Porto je na Maksimiru posljednji put bio u jesen 1998. godine. Tada je situacija bila nešto drugačija. Portugalci nisu bili apsolutni favoriti, a i tadašnja momčad Dinama nije rušila negativne rekorde Lige prvaka.

‘Imali smo tešku skupinu s Ajaxom, Portom i Olympiakosom, a mi smo osvojili fantastično drugo mjesto. Nažalost, tada je sustav bio takav da je samo jedna momčad išla dalje, a to su bili Grci. Kad se samo sjetim kakva je to bila momčad i utakmice, odmah me prođu trnci. Na koncu smo s osam bodova bili drugi, iza Grka, ali ispred Porta i Ajaxa, koji su imali po sedam bodova. Bilo je to krasno vrijeme za sve navijače Dinama’, rekao je Edin Mujčin, jedan od igrača koji je obilježio to razdoblje u Dinamovoj povijesti.


Modri su tada svladali Porto u Zagrebu 3:1, a Dinamov veznjak se prisjetio tog ogleda.

“Poveli smo nakon centaršuta Jeličića, a u sredini su bili Marić i Mikić da bi na koncu ovaj drugi ugurao loptu u mrežu. Prije poluvremena je Tomislav Rukavina zabio udarcem iz daljine nakon odbijanca, a onda je sjajni Jardel odmah zabio za smanjenje. Ipak, bili smo dosta bolji i na koncu zasluženo zabili treći gol i dobili utakmicu”, kazao je danas 42-godišnji Mujčin, koji je u Dinamu proveo devet sezona.

Na kraju je Mujčin rekao bolnu istinu za sve Dinamove navijače.

“Imali smo izuzetno jaku momčad jer bila su to vremena kad je Dinamo imao novac i vraćao najbolje igrače iz inozemstva, dok je danas situacija drugačija i najbolji igrači odlaze iz Maksimira. Ako se njima dogodi neki loš dan, a nama se otvori i poklopi, onda se čak i može nešto izvući, no Porto je danas sjajan i Dinamu će biti teško, kao i u svim utakmicama u skupini. Eventualni remi bio bi fantastičan uspjeh”, zaključio je veznjak iz Bosanskog Broda u razgovoru za službenu stranicu Dinama.

specijal-201102150360004-Dinamo

Povratak na Net.hr