Teške uvrede za legendu: 'Alex Ferguson je budala!'

Nekadašnji nogometaš Arsenala, a aktualni član Galatasaraya, Bjelokošćanin Emmanuel Eboue, teško je izvrijeđao nizozemskog napadača Robina van Persieja zbog transfera u Manchester United.

16.8.2012.
19:25
VOYO logo

Dugogodišnji Van Persiejev suigrač, koji je boje Arsenala branio između 2005. i 2011. godine, nije štedio uvrede na račun nizozemskog napadača putem Twittera.

"Wenger je pametan čovjek. Van Persie bi odigrao dobro jednu sezonu, onda proveo tri preostale vani zbog ozljeda. Fergie je budala", napisao je Eboue.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šef (Wenger) je to ponovo učinio, prodao je istrošenog igrača za tolike novce. Sjajan ekonomist. Nema poštovanja, nema odanosti za nizozemskog magarca. Žao mi je, ali nemam poštovanja za kapetana koji je napustio stabilan brod. Proglašavam rat Van Persieju. Nema povlačenja, nema predaje", dodao je desni bek Galatasaraya.

Dogovor oko odštete koju će United uplatiti Arsenalu za preostalih godinu dana ugovora s Nizozemcem postignut je u srijedu. Cifra se kreće oko 22 milijuna funti. Ostalo je samo da igrač, odnosno njegov agent, dogovori osobne uvjete ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svim je natjecanjima prošle sezone, uvjerljivo najbolje u svojoj karijeri, Van Persie za Arsenal zabio 37 golova. Proglašen je najboljim igračem premierligaške sezone u izboru novinara, ali i kolega nogometaša. S dovođenjem Van Persieja, Ferguson na raspolaganju ima impresivan napadački kvintet koji ga je podsjetio na slavnu 1999. godinu, kada je došao do svog prvog naslova europskog prvaka s Unitedom.

"Tada sam imao Dwighta Yorkea, Andyja Colea, Teddyja Sheringhama i Olea Gunnara Solskjaera, četiri najbolja napadača u Europi. Wayne Rooney i Robin van Persie dva su fantastična igrača i bit će sjajno iskustvo imati ih obojicu u sastavu. Dat će nam to daleko više snage i kombinacija u napadu. S njima dvojicom, te Javierom Hernandezom, Dannyjem Welbeckom i Shinjijem Kagawom, imat ćemo situaciju kao prije 13 godina: to je fantastična kolekcija napadača i moram se samo nadati da ću znati izabrati najbolje kombinacije", zaključio je Ferguson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo