E TO BI BIO NASLJEDNIK: / Ferguson otkrio koga je nagovarao da dođe na njegovo mjesto

Image
Foto: AFP

Najtrofejniji trener u povijesti britanskog nogometa, Sir Alex Ferguson, priznao je kako je želio da ga na klupi Manchester Uniteda naslijedi Pep Guradiola, no Španjolac je odbio ponudu.

22.9.2015.
20:46
AFP
VOYO logo

"Večerao sam s Guardiolom u New Yorku i zamolio ga da me nazove prije nego što prihvati ponudu nekog kluba, ali to nije učinio i završio je u Bayernu", kazao je Ferguson u razgovoru za Daily Telegraph.

Mourinho, Ancelotti, Klopp...

Ferguson je otkrio i kako je za izbor pao na Davida Moyesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada smo počeli tražiti moju zamjenu, znali smo da je nekoliko trenera nedostupno. Jose Mourinho se već dogovorio s Romanom Abramovičem, Carlo Ancelotti je imao dogovor s Real Madridom. Znali smo da je Jürgen Klopp sretan u Borusiji Dortmund, a Louis van Gaal je preuzeo Nizozemsku", pojasnio je sir Alex.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Moyesom nažalost nije funkcioniralo"

"Na koncu smo se odlučili za Moyesa. On je bio dosljedan u svom poslu i stalno je pokazivao želju za pobjedama. Nažalost, nije sve funkcioniralo", dodao je 73-godišnji Škot.

Ferguson je Crvene vragove vodio od 1986. do 2013. godine i za to vrijeme osvojio 38 trofeja, između ostalog 13 naslova engleskog prvaka, te dvije Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo