VIDEO: / Dzeko vodi City do naslova!

Nogometasi Manchester Cityja preuzeli su vrh premierligaske ljestvice od Liverpoola nakon uvjerljive 4:0 domace pobjede nad Aston Villom.

7.5.2014.
23:03
VOYO logo

Prva dva gola za 26. ovosezonsku pobjedu "gradana" u zaostaloj utakmici 29. kola zabio je Edin Dzeko, a preostala dva Stevan Jovetic i Yaya Toure. Tako im u utakmici posljednjeg kola, takoder na Etihadu protiv West Hama sljedece nedjelje, cak i remi osigurava naslov.

Prvi je gol bosansko-hervegovacki reprezentativac zabio u 64. minuti. David Silva izbacio je sjajno na desnom boku Pabla Zabaletu, ovaj je zavrnuo prizemno u sredinu, a Dzeko je s ruba peterca zakucao loptu u mrezu. Drugi je gol zabio osam minuta kasnije iz odbijanca nakon udarca Samira Nasrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/M6FWdHiqgWX/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Bili su mu to 15. i 16. ovosezonski gol, a njih pet postigao je u posljednje tri utakmice. U samoj zavrsnici za momcad Manuela PellegrinijaJovetic je zabio dalekometnim udarcem, dok je Toure potvrdio pobjedu domacina iz sjajne solo-akcije koju je okoncao zakucavsi loptu uz desnu stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City je tako postao tek druga momcad u premierligaskoj povijesti koja je zabila 100 ili vise golova u jednoj sezoni nakon Chelseaja 2009/10.

https://vine.co/v/M6FmbI0Elhg/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunderlandu je 2:0 pobjeda ostvarena golovima Jacka Colbyja i Fabija Borinija bila cetvrta uzastopna, a s njom su osigurali i matematicki opstanak u ligi kolo prije kraja.

Pemierliga, zaostale utakmice 28. i 29. kola:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunderland - West Bromwich Albion 2-0 (Colback 13, Borini 31) Manchester City - Aston Villa 4-0 (Dzeko 64, 72, Jovetic 89, Toure 90+3)

Ljestvica: 1. Manchester City 83 2. Liverpool 81 3. Chelsea 79 4. Arsenal 76 5. Everton 69

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo