ZNATE LI KOJI SU? / Dva kluba posljednjih 40 godina imaju svoje igrače u finalima SP-a: Ove godine nastavljaju niz

Image

Njihovi igrači nalaze se u finalu na svakom prvenstvu, a kao i 2018., jedni aduta bili su i naši Vatreni

16.12.2022.
9:55
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo bliži se kraju. Francuska i Argentina borit će se za naslov novog svjetskog prvaka. Finale ovog, možda i najčudnijeg Svjetskog prvenstva na svijetu odigrat će dvije momčadi koje u svojim redovima imaju nevjerojatne igrače. Od 1982. godine dva kluba imaju svoje predstavnike u finalima svjetskih prvenstava, a tako će biti i ove godine.

Iako su reprezentacije zemalja iz kojih potiču ovi klubovi odigrali ukupno 8 od 11 finala u tom razdoblju, svake godine imaju najmanje jednog igrača u finalu najvećeg nogometnog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 39 igrača koja su igrala finale Mundijala u posljednjih 40 godina potekli su iz Intera iz Milana i Bayern Münchena. Ovi klubovi dali su najviše igrača koji su nastupali u finalima, a među njima su se našli i neki Vatreni.

Zastupaju ih i Vatreni

Prije četiri godine Marcelo Brozović i Ivan Perišić zastupali su Inter, dok je Francuz Tolisso igrao za Bayern. Ove godine već se u polufinalu znalo da će ova dva kluba ponovno imati svoje predstavnike u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju između Hrvatske i Argentine Brozović i Lautaro Martinez zastupali su boje Intera, dok je Stanišić bio Bayernov adut u Vatrenima. Coman i Pavard iz Francuske igrači su Bayerna, a čak je Mazraoui iz Maroka bio Bayernov adut za Finale.

Tako se nastavlja niz koji su započeli velikani poput Rummeniggea, Matthäusa, Ronaldo, Robben i Sneijder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo