SUĐENJE U PRVOM PLANU / Drugoligaš ogorčen suđenjem u Zagrebu: 'Ovo je sustavno gaženje'

Image

Uprava Zmijevaca tvrdi kako ovo nije prvi put da suđenje odlučuje utakmicu.

2.10.2022.
16:32
VOYO logo

NK Dubrava je jučer na svojem terenu slavila protiv Croatije iz Zmijavaca s 2:1 u 8. kolu 1. Nogometne lige, drugog ranga hrvatskog nogometa. Gabrijel Čoko je doveo domaće u vodstvo u 49. minuti, a na 2:0 je povisio Robert Radić 12 minuta kasnije. Konačan rezultat postavio je Marko Karamarko u 79. minuti.

Međutim, gosti su imali puno prigovora na suđenje. Na svojoj Facebook stranici izdvojili su dvije vrlo sumnjive situacije. U jednoj im je poništen pogodak zbog navodnog zaleđa kojeg, barem ako se može suditi po slici, nema. U drugoj situaciji branič Dubrave je igrao rukom u svojem kaznenom prostoru, ali sudac je pokazao kako je sve čisto. Klub iz Zmijevaca objavio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo li susret nazvati sportskim događajem?"

"Kao dugogodišnji nositelj sportske kvalitete i rada,ne samo Zmijavaca nego puno šireg prostora dužni smo reagirati kratkim osvrtom na današnje gostovanje u Zagrebu gdje smo igrali utakmicu 8.kola Supersport 1.NL protiv NK Dubrava Tim kabel, kojima ovom prilikom čestitamo na pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je možemo li današnji susret nazvati sportskim događajem ili jednim nečasnim nastupom suca Hrvoja Kurtovića. Nastupom koji ponovno stavlja mrlju i (ne)povjerenje na sudačku organizaciju kao i cijeli HNS.

Sustavno gaženje koje seže još od svima nam poznate prošle sezone gdje je sudac Kurtović bio jedna od isturenih figura po pitanju sudbine Croatie i dalmatinskog nogometa danas je doživjelo svoj vrhunac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zmijevci su mjesto ponosnih ljudi"

Kako bi bili objektivni, od niza situacija (konkretnije,njih 12) prilažemo vam dva isječka iz prvog poluvremena gdje nam je pri rezultatu 0-0 poništen pogodak radi zaleđa,a u istom poluvremenu nije dosuđen jedanaesterac - sami procijenite i donesite odluku.

Zmijavci su mjesto ponosnih ali i prkosnih ljudi,a kao takvi ove stvari nećemo tolerirati već ćemo na njih uvijek ukazivati i osuđivati. Croatia je klub koji ima svoju organizaciju i strukturu, dajemo poštovanje i respekt, ali isti očekujemo od strane svih. Iziđimo iz blata i budimo uzor mladima. Ovo danas nije bilo to!" stoji na stranici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo