TREPNI DVAPUT AKO SI MORAO / Drmić se putem službene stranice Dinama posuo pepelom zbog kritiziranja Čačića: 'Žao mi je zbog izjave...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Moramo više riskirati i više tražiti gol. Kad igraš sa šest iza, odmah pokazuješ da daješ sve za defenzivu', rekao je Drmić nakon utakmice

7.10.2022.
16:32
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama izgubili su utakmicu trećeg kola Lige prvaka, poraženi su s 1:0 u gostima kod Salzburga, ali već će u utorak imati šansu ispraviti loš dojam na svom terenu.

Za tu će utakmicu možda konkurirati i Josip Drmić, jedan od tragičara prvog susreta sa Salzburgom koji je promašio jednu stopostotnu šansu i kojem je poništen gol zbog zaleđa. Kažemo možda će konkurirati jer Drmić je nakon te utakmice imao nekoliko podosta oštrih kritika na račun trenera Ante Čačića i njegovih taktičkih ideja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo više riskirati i više tražiti gol. Kad igraš sa šest iza, odmah pokazuješ da daješ sve za defenzivu”, rekao je pomalo ogorčeni Drmić nakon utakmice.

Međutim, u petak je, pomalo neobično, na službenoj stranici Dinama izašla najava utakmice sa Salzburgom, koju je najavio upravo Drmić. U tekstu objavljenom na službenoj stranici Dinama, Drmić se ujedno ispričao Čačiću i ponudio malo drugačiju verziju onoga što je rekao nakon utakmice u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Drmićeva isprika

“Prije svega moram reći da mi je žao zbog toga kako se u javnosti protumačio moj komentar utakmice. Moja izjava o taktici, načinu kako smo igrali, nije niti u najmanjoj mjeri bila usmjerena kritiziranju rada našeg stožera ili igre naše momčadi. Ja se trudim biti profesionalac u svemu što radim, iznimno cijenim ovaj klub, trenera Čačića, stožer, svoje suigrače. Moj komentar pred medijima o tome kako smo igrali bio je samo moje promišljanje dok sam bio pod velikim emocijama, što svakako nije opravdanje. To je nešto čemu je mjesto u svlačionici, kada se unutar momčadi i stožera razgovara o utakmici, dojmovima, razmišljanjima”, rekao je Drmić i zatim nastavio s pojašnjavanjem.

“Nakon utakmice u kojoj smo svi istinski htjeli doći do bodova, trudili smo se, davali sve od sebe, imali smo taj pogodak koji nas je prvo odveo u veliko slavlje, a onda je za par trenutaka poništen, igrali smo dobro, a nismo uspjeli upisati bodove… teško je odmah po završetku takve utakmice biti staložen i postoji prostor da se kaže nešto pogrešno ili što se može protumačiti pogrešno, posebno ako si ljut, tužan, razočaran jer nisi uspio pomoći da tvoja ekipa dođe do dobrog rezultata. Trener Čačić ima sjajne rezultate s našom ekipom, svi smo iskreno ponosni što smo dio ove momčadi, nižemo dobre rezultate, jako smo povezani. Razgovarao sam s trenerom, prokomentirali smo tu konkretnu situaciju i svjestan sam svoje pogreške, izrazio sam žaljenje zbog toga kako je protumačeno moje komentiranja utakmice”, ispričao je Drmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Za kraj klišej

I na koncu je klišejiziranim sportskim rječnikom završio ovako...

“Dat ćemo sve od sebe, nije ništa još gotovo u našoj skupini. Vjerujem da imamo kvalitetu odigrati dobro protiv Salzburga i u toj drugoj međusobnoj utakmici. Možemo reći da smo odradili jedno poluvrijeme s njima i da imamo priliku pokazati da možemo još više, bili smo jako blizu dobrog rezultata”, zaključio je Drmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo i Salzburg na Maksimiru igraju u utorak u 21 sat.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo