NOVA STRANICA / Drastične promjene koje će odjeknuti Europom. Moćni i superbogati PSG naglo mijenja taktiku i rasprodaje zvijezde, a evo koji je novi plan

Image
Foto: Profimedia

PSG se očito pomirio s odlaskom Kyliana Mbappea, a čini se da okreću novi list u poslovanju kluba

16.3.2022.
14:54
Profimedia
VOYO logo

Iza nogometaša PSG-a još je jedna neuspješna sezona u Ligi prvaka. Slobodno ju možemo tako nazvati kada se uzme u obzir koliko se novaca trošilo i koji su igrači došli u Pariz kako bi se ostvario jedan cilj - osvoji Liga prvaka po prvi puta u klupskoj povijesti.

Image
VRIJEME ZA NAPLATU /

Na terenu iskrice, na tribinama vatra: Hajduku stigla gotovo duplo veća kazna nego Dinamu

Image
VRIJEME ZA NAPLATU /

Na terenu iskrice, na tribinama vatra: Hajduku stigla gotovo duplo veća kazna nego Dinamu

U Pariz su ovog ljeta stigli Lionel Messi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma te su se priključili već ionako zvjezdanoj momčadi koju su predvodili Mbappe, Neymar, Di Maria i ekipa. No, ni to im nije bilo dovoljno da se plasiraju u četvrtfinale Lige prvaka. Real Madrid ih je u fantastičnoj utakmici svladao s 3:1 i tako uništio snove "Hollywoodu" u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A mnoge iz kluba, kao i navijače PSG-a, brine činjenica da bi ih mogao napustiti Kylian Mbappe, igrač koji je pokraj Neymara i Messija ipak najviše pokazao u ovoj sezoni. O njegovom odlasku u Real Madrid piše se kao da je gotova stvar, a da bi ih brzonogi napadač mogao napustiti svijesni su i u klubu.

Nova stranica

I francuski i španjolski mediji posljednjih dana pišu o raspadu PSG-a: Najavljuju se i odlasci Neymara, Ramosa i Messija, ali bivši igrač, a sadašnji sportski koordinator pariškog kluba, Yohan Cabaye, tvrdi kako se klub neće raspasti, čak i ako najveće zvijezde napuste klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG posljednjih godina dominira u domaćem prvenstvu, ali veći uspjeh u Europi još uvijek nisu ostvarili. Mnogi tvrde kako je pariški klub postao jak zhbog novca koji je utučen u stvaranje momčadi, a upravo Cabaye tvrdi da će se taj način stvaranja ekipe - promijeniti. Pomirili su se s odlaskom Mbappea i spremni su se okrenuti potpuno novoj politici kluba.

Image
Foto: Profimedia

Naime, PSG želi poslovati kao najveći europski klubovi, klubovi s bogatom povijesti, tradicijom i školom nogometa iz koje izlaze najveći talenti. Prvi tko vam pada napamet sigurno je Barcelona i njihova čuvena La Masia koja je stvorlia navjerojatne igrače, od kojih je većina uživala igrajući za Barcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš cilj je raditi s mladim igračima. Žalimo stvoriti taj osjećaj ponosa, pripadnosti bojama kluba i svemu što PSG predstavlja u povijesti nogometa. Igrati u PSG-u mora nešto značiti, igrači to moraju osjetiti", priča Cabaye za L'Equipe.

Žele svoju La Masiju

Očito nisu zadovoljni zalaganjem i ljubavi prema klubu od strane najvećih zvijezda. Teško će Messiju PSG predstavljato ono što mu je godinama bila Barcelona, matični klub za koji bi poginuo na terenu. U tom smjeru posljednjih godina krenuo je i Chelsea te se može vidjeti razlika između skupo plaćenih zvijezda i mladića koji su čitav svoj život proveli u klubu, kao što su Mount, James, Chalobah, Hudson-Odoi… Upravo su ti igrači pristali pomoći klubu u ovim teškim trenucima, a to bi Cabaye volio vidjeti i kod budućij predstavnika pariškog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo od mladih nogommetaša napraviti vrhunske igrače koji su sposobni preživjeti u profesionalnom svijetu. Da postanu igrači kojima će naš klub biti više od toga, želimo da osjećaju pripadnost PSG-u. Već nekoliko godina ozbiljno se radi s našim mladim igračima u Akademiji i sve je više igrača koji konkuriraju za prvu momčad. Stalno komuniciramo s direktorom Leonardom i predsjednikom Al-Khelaifijem, oni se slažu s tim planom. Dogovorena je radikalna promjena sportske politike kluba", pojašnjava Cabaye.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije smo se hvalili potpisivanjem najboljih igrača, ali kada su oni već bili zvijezde. Mbappe je stigao u klub kao mladić, ali je već tada bio zvijezda u Monacu. O drugima ne moram ni pričati. Skauti rade sjajan posao, a nama osnovni cilj postaje stvaranje najboljeg mogućeg igrača i da znamo da smo to postigli, a ne da smo ga kupili od nekog drugog kluba", zaključuje bivši frnacuski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo