Dragan Stojković Piksi bježi iz Japana!

Poznati sprski trener, a nekad slavni nogometaš Dragan Stojković Piksi jedan je od desetaka tisuća stranaca koji bježe iz Japana.

16.3.2011.
14:27
VOYO logo

Četrdesetogodišnji trener, koji u Japanu ima status nogometne legende, trebao je u srijedu ujutro letom za Frankfurt napustiti Nagoyu sa suprugom Snježanom, koja je trenutno stanje u Japanu opisala za Kurir.

"Osjetio se dobro i u Nagoyi iako je epicentar bio u blizini Jokohame. Nema panike, ali i u dosad mirnoj Nagoyi vlada, najblaže rečeno, neprijatna atmosfera. Ljudi su počeli stvarati zalihe hrane. Dobili smo i informacije o skloništima u slučaju visoke radijacije, jer smo obaviješteni da je moguć problem s još jednom nuklearnom elektranom", ispričala je za Kurir Snježana Stojković prije odlaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranci masovno napuštaju Japan, i slavni srpski nogometaš nije iznimka.

"Stranci uveliko napuštaju Japan, jer su takva uputstva dobili od svojih ambasada. Ako sve bude kako treba, i nas dvoje ćemo se uskoro pridružiti djeci. Ne plašimo se, samo nema potrebe da nam djeca žive u neizvjesnosti kada je već Draganu odgođen nastavak prvenstva i nema obaveze u klubu. Bolje da zajedno s njima sačekamo normalizaciju života nego da ih poslije svake vijesti na CNN smirujemo preko telefona. Dosta je bilo toga!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zovu novinari iz cijele Europe, posebno iz Francuske. Objašnjavamo svima da se u Nagoyi najnormalnije živjelo, da smo se šetali ulicama ne znajući da se užasne stvari dešavaju u dijelovima Japana koji su od nas udaljeni oko 400 km. Ali, kao što rekoh, promijenila se atmosfera i ovdje".

Gospođa Stojković tvrdi kako kako Japanci vjeruju svojoj vladi koja tvrdi da problem s radijacijom nije izmakao kontroli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjeruju, naravno, ali kao što vidite, život se može promijeniti u sekundi. Svi su svjesni da opasnost postoji i to sve nas koji smo ovdje strašno opterećuje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo