Nema milosti: 14 reprezentativaca dobilo doživotni izgon iz sporta

Četrnaestorica bivših i aktualnih nogometnih reprezentativaca Salvadora doživotno su suspendirani zbog namještanja utakmica.

21.9.2013.
15:35
VOYO logo

"Disciplinska komisija je u petak odlučila doživotno zabraniti sve aktivnosti vezane uz nogomet četrnaestorici reprezentativaca", objavio je predsjednik Salvadorskog nogometnog saveza (Fesfut) Carlos Mendez.

Doživotan su izgon iz nogometa dobili vratari Dagoberto Portillo i Miguel Montes, braniči Ramon Flores, Miguel Granadino, Luis Anaya, Mardoqueo Henriquez, Alfredo Pacheco, Marvin Gonzalez i Reynaldo Hernandez, te veznjaci Osael Romero, Darwin Bonilla, Dennis Alas, Ramon Sanchez i Christian Castillo. Pritom treba istaknuti da Pacheco, Romero, Gonzalez, Alas i Sanchez imaju više od 50 nastupa za nacionalnu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četrnaestorica spomenutih su bili među 22 nogometaša koji su bili privremeno suspendirani prošli mjesec. Od preostale osmorice, jedan je oslobođen, četvorica su još uvijek pod istragom, a trojica su dobila kazne od šest do 18 mjeseci.

Spornima su se pokazali porazi od Meksika na Gold Cupu 2011. godine (5-0), te u prijateljskim utakmicama protiv SAD-a (1-2) i DC Uniteda (0-1) 2010., odnosno od Paragvaja (1-4) u veljači ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo