DRAGOCIJENI TINEJDŽERI / Donosimo vam najskuplje nogometaše mlađe od 18 godina: Jedan je Hrvat u Top 20 na svijetu, Gavi nedodirljiv

Image
Foto: Profimedia.hr

Na vrhu liste, očekivano se nalazi Barcelonin wonderkid Gavi koji je prije punoljetnosti uspio skupiti gotovo pedeset nastupa za katalonskog diva, a uz to je ubilježio i čak deset nastupa za reprezentaciju Španjolske

25.6.2022.
17:28
Profimedia.hr
VOYO logo

Talentirani igrač sve ranije stižu na radar velikih klubova zahvaljujući svojim vještinama. Davno su prošla vremena u kojima su manji klubovi uspjevali zadržati 'dijamante' u svojim redovima četiri ili pet sezona a da i ne spominjemo period bivše država iz koje nogometaši nisu smjeli odlaziti prije punih 27 godina.

Skautske službe nogometnih giganata razgranate su kao nikad prije, a klubovi poput Reala, Manchester Cityja, Barcelone, Ajaxa i drugih kroz grass roots projekte već od osnovnoškolske dobi prate one koji bi jednog dana mogli postati kvalitetni nogometaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NISU GA ZABORAVILI /

Sprema li Dinamo novi megatransfer, navijači Argentincu opsjedaju Instagram: 'Dođi, pokaži nam put'

Image
NISU GA ZABORAVILI /

Sprema li Dinamo novi megatransfer, navijači Argentincu opsjedaju Instagram: 'Dođi, pokaži nam put'

Zbog svega toga ne treba čuditi da oni najbolji među njima već i prije nego što postanu punoljetni već vrijede milijune ili bolje rečeno desetke milijuna. Upravo se time pozabavio najpoznatini specijalizirani portal za praćenje mladih talenata iz cijelog svijeta Football Talent Scout iza kojeg stoji poljsko-belgijski nogometni fanatik Jacek Kulig.

Barcelonino čudo od djeteta

Ovaj je portal izlistao popis najskupljih nogometaša u dobi od 17 ili manje godina na cijelome svijetu te došao do vrlo interesantnih podataka. Treba naglasiti da se kao kriterij ne uzima godište već, je li igrač proslavio 18. rođendan ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu liste, očekivano se nalazi Barcelonin wonderkid Gavi koji je prije punoljetnosti uspio skupiti gotovo pedeset nastupa za katalonskog diva, a uz to je ubilježio i čak deset nastupa za reprezentaciju Španjolske.

Gavi vrijedi suludih 60 milijuna eura te je izgledno da u Kataloniji raste nova nogometna superzvijezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još samo dvojica vrijede 10 ili više milijuna

Iza Gavija su se našla još dvojica mladića čija cijena prelazi deset milijuna eura. Riječ je o Borussijinom, Youssoufi Moukoku koji poput svog španjolskog kolege već ima dvoznamenkasti broj nastupa u ligi Petice, a igra i zapaženu ulogu u U21 reprezentaciji Njemačke. Ovaj mladić rođen u Kamerunu je procijenjen na 15 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz njega u istu kategoriju spada i prvi igrač na listi koji igra u neeuropskom klubu. Angelo Gabriel je najveći brazilski i južnoamerički talent svoje generacije, a ovaj mladi krilni napadač Santosa zapeo je za oko već brojnim skautima sa Starog kontinenta. Polako se probija u seniorsku momčad brazilskog velikana, a procijenjen je na 10 milijuna eura.

Belupov Lovro Zvonarek među elitom

Odmah iza njih se nalazi Turčin Arda Guler, ofenzivni veznjak Fenerbahcea s vrijednošću od šest milijuna. Iza novog dijamanta turskog nogometa smjestila se grupa od 17-godišnjaka koji vrijede za trećinu manje. Roger Fernandes iz Brage, Noah Mbamba iz Club Bruggea te Englezu Jamie Bynoe-Gittens iz Borussije Dortmund su sa svojih 17 godina dosegli impresivnu cijenu te klubovi već sad na njih računaju. Za spomenuti nam ostaje još i novi perspektivni izdanak norveškog nogometa Antonio Nusa koji nastupa za Club Brugge, a vrijedi 2.5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje su u cijeloj toj priči hrvatski nogometaši? Na listi među top 20 se našao i jedan Hrvat. Riječ je o Lovri Zvonareku koji je igrajući u Slaven Belupu privukao pozornost Bayerna koji je za njega već uplatio odštetu. Procijenjen je na 1.5 milijuna eura, a to ga svrstava na diobu 15. mjesta s još nekolicinom vršnjaka.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo