DOMINIK THALHAMMER NOVI TRENER LASK-A IZ LINZA: / 'Razumijemo Valerienovu ljutnju što mora napustiti klub nakon odlične sezone'

Image
Foto: Profimedia

'Zbog odličnih rezultata u Europi i gradnje novog stadiona, LASK predstavlja odličnu priliku'

11.7.2020.
14:29
Profimedia
VOYO logo

Austrijski nogometni prvoligaš LASK iz Linza objavio je kako je za novoga trenera imenovao Dominika Thalhammera (49) koji će na toj poziciji zamijeniti Francuza Valeriena Ismaela (44).

Ismael vodio LASK u jednoj sezoni te s klubom stigao do osmine finala Europske lige

Ismael je vodio LASK u samoj jednoj sezoni te je s klubom iz Linza stigao do osmine finala Europske lige dok je u prvenstvu zauzeo četvrto mjesto. LASK je nakon prvog dijela sezone bio drugi iza RB Salzburga, no potom mu je oduzeto 12 bodova zbog kršenja pravila vezanih uz samoizolaciju tijekom pandemije koronavirusa pa je stoga u konačnici pao na četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujemo Valerienu na njegovu odlično i predanom radu. Ovo nije odluka protiv njega već u korist Dominika Thalhammera", objasnio je smjenu na klupi potpredsjednik LASK-a Juergen Werner.

"Razumijemo Valerienovu ljutnju što mora napustiti klub nakon odlične sezone. Ovo je bila teška odluka za nas, nadam se kako će je u jednom trenutku razumjeti. Vodstvo kluba oduvijek je smatralo kako je upravo Dominik idealno rješenje za nas jer dijelimo istu filozofiju, on je ustvari bio naš prvi kandidat i prošloga ljeta", dodao je predsjednik kluba Siegmund Gruber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi trenerski posao u prvoj austrijskoj ligi dobio 2004. godine

Thalhammer je prvi trenerski posao u prvoj austrijskoj ligi dobio još 2004. godine kada je vodio Admiru Wacker, a od 2011. godine bio izbornik austrijske ženske reprezentacije.

"Zbog odličnih rezultata u Europi i gradnje novog stadiona, LASK predstavlja odličnu priliku za mene koju nisam mogao još jednom odbiti. Bilo mi je teško napustiti žensku reprezentaciju nakon devet godina, ali nadam se kako ću imati pomoć Saveza prilikom raskidanja ugovora", izjavio je Thalhammer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo