SJAJAN REZULTAT / Dominacija hrvatskih klubova u Europi: Sesvećani na korak do plasmana u 4.kolo EHF kupa

Image
Foto: Luka Breškić

Sesvećani imaju veliku prednost pred uzvrat koji je u nedjelju na Kosovu.

6.12.2022.
19:31
Luka Breškić
VOYO logo

Osim PPD Zagreba u Ligi prvaka koji je srušio moćni Veszprem i Nexea koji dominira Europskom ligom, i treći hrvatski klubu Europi postiže sjajne rezultate. Sesvečani su u prvoj utakmici trećeg kola EHF kupa slavili protiv prvaka Kosova rezultatom 31:23. Kosovari su vrlo iskusna i snažna momčad koja već nekoliko godina igra ovo, po jačini treće natjecanje u klupskom rukometu. KH Besa Famgas predvođena je bivšim BIH reprezentativcem Nikolom Prcom.

Ipak iskustvo, imena i nekoliko internacionalaca nisu pomogli Kosovarima da dođu do pobjede u Jelkovcu. Momčad Silvija Ivandije sjajno je otvorila utakmicu i došla na prednost od 5:1. Besa Famgas ipak pokazuje svoju kvalitetu i dolazi do rezultata 9:8. Sesvečani ponovno rade dobru seriju i na odmor odlaze s rezultatom 16:10. U drugom poluvremenu Kosovari dodaju još više gasa i dolaze do rezultatom 19:19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to posljednje izjednačenje na utakmici jer od tada gledamo spektakularnu predstavu Sesveta u dvorani u Jelkovcu. Sesvećani tada odigravaju ponajbolju sekvencu ove sezone i na kraju dolaze do pobjede rezultatom 31:23. Prednost od osam golova velika je prednost pred uzvrat koji je za tjedan dana na Kosovu.

"Igrači zaslužuju svaku pohvalu za ostvaren rezultat s obzirom na to da su im to prvi nastupi u europskim natjecanjima. Od velike želje za postizanjem što boljeg rezultata već u startu utakmice nismo imali dobar protok lopte u napadu ali bez obzira koristili smo sve njihove greške. Nakon njihovog izjednačenja u 40. minuti odigrali smo furioznih 20 minuta i napravili seriju od 10:0. Sjajni Purić na golu i obrambeni dvojac Šuker - Štrković odigrali su fantastičnu dionicu, a posebnu pohvalu zaslužuju Aleksandar Čaprić i Fran Zovak koji su pokrenuli naš uspavani napad", komentirao je Silvio Ivandija svoje igrače

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Breškić

"Drago mi je da se među igračima razvilo jedno zajedništvo na terenu i izvan njega pa mi je to najljepši osjećaj nakon ovakvih utakmica pred prepunim tribinama. Moramo biti čvrsto na zemlji i odigrati uzvrat kao da je 0-0 i pokušati ostvariti još jednu pobjedu u ovom natjecanju. Dobra obrana i bolja realizacija zicera je recept za dobar rezultat na Kosovu ali trebamo pripaziti i na novog igrača iz Argentine koji će imati pravo nastupa u uzvratu", završio je Ivandija

HRK Gorica poraženaje u prvoj utakmici 3. kola od strane slovačke momčadi Povazska Bystrica rezultatom 29:24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo