DOLAZI I TAJ DAN: / Partizan i Zvezda uskoro ponovno na Maksimiru i Poljudu!?

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Suker ovih je dana sav okupiran lobiranjem za mjesto u Izvrsnom odboru Europske nogometne federacije (UEFA).

8.3.2015.
11:42
VOYO logo

Prema pisanju Vecernjeg lista, Suker se susreo s predsjednikom Makedonskog nogometnog saveza Ilcom Gjorgioskim, a nakon sastanka je izjavio:

"Svi regionalni savezi suoceni su s istim problemima: slabim posjetima stadionima, slabim interesom za domaci nogomet, nedostatkom medunarodnih utakmica. Nadam se da cu dobiti potporu MNS-a kako bih kao clan Izvrsnog odbora UEFA-e bio u prilici pomagati malim savezima. Predstavili ste mi sjajnu ideju o regionalnom natjecanju koje bi u skoroj buducnosti moglo zazivjeti i biti generator razvoja nogometa na ovim prostorima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O kakvom se zapravo natjecanju radi? Gjorgioski predlaze sudjelovanje 42 kluba iz 13 zemalja jugoistocne Europe. Igralo bi se u proljetnom dijelu sezone, najprije u skupinama, a potom nokaut-fazom do finala. Sudjelovali bi klubovi koji su sezonu poceli u Ligi prvaka i Europskoj ligi, ali nisu uspjeli prezimiti u Europi. Za pobjednika natjecanja bi se trazio izravan plasman u Ligu prvaka, a porazenog finalista mjesto u 4. pretkolu i zato Makedonci polazu nade u Sukera, ali i druge eventualne clanove IO-a UEFA-e iz regije.

Start regionalne lige planiran je za sezonu 2018/19, a prode li prijedlog, u istom bismo natjecanju ponovno mogli gledati Dinamo i Hajduk s nekadasnjim rivalima Partizanom i Crvenom zvezdom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo