DOJAM JEDNOG STRANCA: / "U Hrvatskoj se uvijek u prvi plan stavlja negativno"

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić

Zagrebački Dinamo večeras u 3. kolu Lige prvaka igra protiv grčkog prvaka Olympiakosa.

20.10.2015.
12:13
PIXSELL, Marko Prpić
VOYO logo

Portugalski nogometaš kaže da je riječ o vrlo snažnoj momčadi, ali i da mu je u svakoj utakmici cilj pobijediti. U posljednje vrijeme Machado se prometnuo u jednog od najvažnijih igrača Dinama, ali ne iznenađuje njegov diplomatski komentar da nema prostora za opuštanje.

Zadovoljan formom

"Zadovoljan sam svojom formom u posljednje vrijeme. Dignuo sam razinu svoje igre, igramo dobro, trener je zadovoljan i imamo razloga biti zadovoljni, ali naravno da se ne smijemo opustiti", izjavio je Machado za Telegram. Pobjeda Dinama nad Arsenalom u prvom kolu Lige prvaka sve je iznenadila, a portugalski nogometaš otkriva da taj trijumf nije utjecao na Dinamove apetite u najelitnijem europskom klupskom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da je taj rezultat bio iznenađenje jer su oni mnogo bogatiji klub od nas i malo tko je očekivao da možemo iznenaditi, ali moram reći da smo mi vjerovali u pobjedu. Naš plan je ostao isti: svaku utakmicu dati sve od sebe i izboriti što bolji rezultat. Nemamo imperativ, naš cilj je ostvaren ulaskom u Ligu prvaka, ali isto tako nećemo nikome prije utakmice priznati da je bolji", rekao je Portugalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srednji prst

U ovoj sezoni Machado se istaknuo i jednim izuzetno nesportskim potezom, pokazivanjem srednjeg prsta navijačima tijekom izlaska s terena u utakmici s Moldeom. Kako smo već spomenuli, u posljednje je vrijeme Portugalac u jako dobroj formi i ističe da je taj eksces iza njega.

Image
KOGA BRIGA ZA NAVIJAČE: /

Srednji prst nije bio dovoljan za izbacivanje iz kluba

Image
KOGA BRIGA ZA NAVIJAČE: /

Srednji prst nije bio dovoljan za izbacivanje iz kluba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispričao sam se svima zbog toga i nema se smisla ponovno vraćati na to. Pogriješio sam, bilo mi je jako krivo, uvijek će mi biti krivo zbog toga što sam napravio i to je nešto što će me vjerojatno vječno pratiti", izjavio je.

Želja je šest bodova

Na pitanje kako bi usporedio sadašnji Olympiakos s onime u kojem je on igrao, Machado kaže da je u oba slučaja bila riječ o vrlo snažnoj ekipi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma Olympiakos je uvijek jak, nema se tu što previše raspravljati. Ima igrača s kojima sam i ja igrao, ali isto tako i dosta novih. Kažem, osvojili su naslov prvaka, ove sezone gaze sve pred sobom u prvenstvu gdje imaju sve pobjede, a dobili su i Arsenal u Londonu. Mislim da to stvarno sve govori i čekaju nas dvije jako teške utakmice", kazao je i dodao da razlike između hrvatskog i grčkog prvaka nisu velike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako bih baš morao naći neke razlike, onda je to cjelokupna atmosfera oko kluba i cijelog nogometa općenito. Recimo, Grčka je u aktualnim kvalifikacijama posljednja u skupini, dugo nisu napravili veliki rezultat, ali mediji svakodnevno i pozitivno pišu o nogometu i sportu. S druge strane, Dinamo igra Ligu prvaka, reprezentacija je uvijek na velikom natjecanju, a u Hrvatskoj, barem je moj dojam, nakon jednog remija ili slučajnog poraza - ništa ne valja. I stalno se u prvi plan stavlja negativno, a mislim da to nije dobro", istaknuo je Machado.

I protiv Bayerna se nadali bodovima

Za razliku od utakmice protiv Bayerna, u kojoj je bio potpuni autsdajder, Dinamo se protiv Olympiakosa može nadati bodovima. No, to nipošto ne znači da se može smatrati favoritom za osvajanje bodova, ističe Machado.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo se i protiv Bayerna nadali bodovima, to je jedino sportski, a mi smo sportaši i nismo išli u Njemačku izgubiti. Isto je bilo protiv Arsenala i bit će sada protiv Olympiakosa. Ako ćemo gledati realno, onda su oni isto puno bogatiji od nas, skupo plaćaju igrače i sigurno mi nismo favoriti protiv Olympiakosa. Isto kao što nismo bili ni protiv Bayerna što smo izgubili, ali niti protiv Arsenala što smo – dobili", kazao je Portugalac koji ne misli ni na što osim na puni plijen iz sljedeće dvije utakmice Dinama u Ligi prvaka, obje koje će odigrati s grčkim prvakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim šest bodova protiv Olympiakosa. Dvije utakmice, dva puta po tri boda – šest bodova (smijeh, nap.a.). Sigurno neću prije utakmice reći da razmišljam o bilo čemu osim o pobjedi. Nakon utakmica, kada vidimo kako je sve izgledalo na terenu, možemo ponovno razgovarati pa me pitajte jesam li zadovoljan s time koliko smo bodova osvojili u odnosu na to kako smo igrali."

Uigraniji vezni red

U posljednjem kolu Lige prvaka Olympiakos je bio autor velikog iznenađenja – pobjede nad Arsenalom u Londonu. Machado je prokomentirao taj rezultat i istaknuo da ne dijeli opće iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, iznenađenje je kada Arsenal izgubi u Londonu, a da to nije od Barcelone, Reala, Bayerna ili tako nekog top kluba, ali ne mogu reći da sam iznenađen. Olympiakos je odlična momčad i može svakoga dobiti što je i pokazao", rekao je portugalski nogometaš.

Vezni red Dinama ove sezone izgleda mnogo ozbiljnije i igra zrelije nego prošle godine, a to se najviše vidjelo u utakmici s Arsenalom u Ligi prvaka, a Machado ističe da je to prirodni razvoj situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno je prošlo vrijeme koje je potrebno za uigravanje i naravno da smo bolji. Ne samo mi u veznom redu nego cijela momčad", završio je Machado.

(Tekst je objavljen u tiskanom izdanju Telegrama od 17. listopada)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo