Dogovoren najveći hrvatski transfer ove godine!

Vedran Ćorluka potpisao je za Bayer Leverkusen, a njemački bundesligaš na ljeto bi trebao otkupiti njegov ugovor.

31.1.2012.
8:51
VOYO logo

Hrvatski napadač bi tijekom dana trebao riješiti uvjete svoje plaće s Evertonom koji je ponudio Rangersima šest milijuna eura, u Glasgowu su pristali. Iako se proteklih tjedana oko Jelavićeva imena vezivalo najmanje desetak klubova, Evertonova ponuda je najkonkretnija i Hrvat je na korak do potpisa za liverpoolski klub.

Evertonov trener David Moyes kazao je da je baš Jelavić tip napadača kakvog bi želio imati u momčadi u nastavku sezone. Nikica je propustio subotnju pobjedu Rangersa nad Hibernianom (4:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelavićev trener Ally McCoist istaknuo je da bi najradije želio zadržati našeg napadača, no s obzirom na tešku financijsku situaciju u kojoj se klub nalazi, dugovanja od 50 milijuna eura, to će biti teško izvedivo. U Evertonu se nadaju da će im baš Jelavić donijeti potrebnu kvalitetu u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijelazni rok završava u utorak, 31. siječnja u ponoć, a Jelavić bi tijekom dana u Liverpoolu trebao obaviti liječnički pregled i potpisati ugovor.

Menadžer Evertona David Moyes odbio je komentirati mogućnost da njegov klub posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka dovede Nikicu Jelavića iz Rangersa. "Nikada ne govorim o igračima iz drugih klubova, dok ne postanu naši igrači. To ne volim raditi. Nisam volio takve priče još dok sam ja bio igrač, pa bi slušao kako u moj klub dolaze drugi braniči koji će mi uzeti mjesto u momčadi. Da ima kakvih novosti, ja bih vam već to rekao. Pričekajte najkasnije do ponoći, tada će se sve znati", rekao je Moyes za Evening Express. Hrvatski nogometni reprezentativac Srđan Lakić ipak je na kraju završio u njemačkom bundesligašu Hoffenheimu koji je samo dan rekao da odustaje od njegovog dovođenja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako piše Rhein-Neckar-Zeitung, riječ je o posudbi Wolfsburga do kraja sezone. Lakić (28) se nije uklopio u planove trenera Wolfsburga Felixa Magatha i zato ga se klub pokušava "riješiti". Nakon što je Hoffenheim javno rekao da odustaje od kupnje Lakića čini se da je klub drugog hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića (Wolfsburg) ipak odlučio popustiti i posuditi mu Lakića. "Drago nam je da smo ipak na kraju našli korisno riješenje za sve tri strane", rekao je vlasnik i mecena Hoffenheima, Dietmar Hopp. Lakić će u Hoffenheimu biti do kraja tekuće sezone, a onda će klub iz Baden-Württemburg imati pravo prvokupa na hrvatskog centarfora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo