DIREKTOR NATJECANJA O OTKAZIVANJU DERBIJA RIJEKA-DINAMO: / 'Moglo se igrati, ali sudac je odlučio drugačije. No...'

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo je bio za odigravanje susreta, Rijeka spremno dočekala odluku o odgodi

26.2.2018.
9:39
PIXSELL
VOYO logo

Zbog opasnosti od mogućeg narušavanja zdravlja igrača koji su trebali istrčati u utakmicu Rijeka-Dinamo, ista je odgođena u popodnevnim satima nedjelje. Odluku je donio glavni sudac utakmice Damir Batinić, a navodno je ona dočekana uz potvrdno klimanje glavom iz redova domaćina i negodovanje iz redova maksimirskog kluba.

Sve je to potvrdio delegat Davor Ivić čije riječi prenosi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NA RUJEVICI SE IPAK NEĆE IGRATI U POLARNIM UVJETIMA: /

Derbi Rijeke i Dinama je odgođen zbog zaleđenog terena i bure!

Image
NA RUJEVICI SE IPAK NEĆE IGRATI U POLARNIM UVJETIMA: /

Derbi Rijeke i Dinama je odgođen zbog zaleđenog terena i bure!

Dinamo za, Rijeka protiv

"Glavni razlog odgode ove utakmice je procjena suca da je dio terena, odnosno kazneni prostor pod ledom i da predstavlja opasnost za igrače obje momčadi. Po propozicijama natjecanja Prve HNL sudac je kompetentan da donese takvu odluku. Gosti nisu baš prihvatili tu odluku, inzistirali su da se utakmica odigra, međutim, mora se poštivati odluka glavnog suca. On je odgovorna osoba, a sukladno tome ja sam tako i obavijestio predstavnike obje ekipe i napravio zapisnik utakmice. Po propozicijama ta se utakmica trebala igrati danas, ali s obzirom da se i za ponedjeljak najavljuju loši vremenski uvjeti, nismo htjeli forsirati. Povjerenik za natjecanje Prve HNL Brezni će donijeti odluku kada će se igrati. Igrači? Dinamo je bio za to da se igra. Ne mogu ulaziti u odluku glavnog suca i njegove kompetencije. Poštivali smo to."

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ledena Rujevica i isti takav vjetar ovaj put nisu dopustili odigravanje derbija u sklopu 23. kola borbe za nogometni naslov u Hrvatskoj. Riječani su odluku pozdravili čemu u prilog ide izjava klupskog glasnogovornika

Kustićev dojam

"Naravno da se Rijeka pripremala za ovu utakmicu i da nam je žao što je došlo do ove odgode. Naravno, izgubit će tu naši navijači i naravno klub, koji će snositi dvostruke troškove organizacije utakmice. Ipak, držimo da je odluka razumna, jer je zdravlje igrača Rijeke i Dinama ipak ispred svega", izjavio je Alen Fućak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor natjecanja, nogometnog razvoja i infrastrukture Marijan Kustić smatra da je odluka donesena možda i prenaglo, ali priznaje da su vremenske neprilike koje su uslijedile dale za pravo sucu.

"Kad sam stigao na Rujevicu, taman je donesena odluka da se definitivno neće igrati. Doduše, moj je subjektivni dojam da se moglo igrati, ali sudac je odlučio drukčije... Međutim, moram biti pošten i priznati da je poslije vjetar postajao sve jači i lopta bi vjerojatno bila svugdje, samo ne na terenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo