DINAMOVI KAPETANI JASNI: / 'Tko ozbiljan bi kupio klub bez navijača'

24.2.2015.
13:28
VOYO logo

"Nismo protiv privatizacije, ali kao što smo i naglasili prilikom prezentacije 50.000 potpisa navijača koji žele drugačiji Dinamo, takvu odluku moraju donijeti svi članovi kluba, a ne nelegalno izabrana skupina ljudi na vlasti. Dinamo nije samo zbroj bilanci ili knjiga inventara. Dinamo je živ isključivo zbog svojih navijača, koji su, unatoč svemu, to ime uvijek čuvali u svom srcu. Njih treba pitati kakvu budućnost mu žele.

Također želimo naglasiti kako nam je drago primijetiti da vodstvo kluba više navijače ne naziva 'ulicom', nego ih poziva da kupe dionice i uključe se upravljanje klubom. Od početka govorimo da je svaki dinamovac ima svoje mišljenje o budućem izgledu kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako trenutno vodstvo zbilja želi da privatizacija uspije, neka pusti navijače da odluče je li to najbolja opcija za klub. Teško nam vjerovati da bi itko ozbiljan kupio klub bez navijača", stoji u priopćenju Dinamove četvorke.

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić istaknuo je kako bi uspješnim preoblikovanjem došao svježi kapital u Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom krugu dionice kluba nudit će se jedinicama lokalne samouprave, odnosno Zagrebu.

Ako se u prvom krugu ne upišu i uplate sve dionice preostali neupisani dio dionica mogu uplatiti članovi kluba u jednakim omjerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se i nakon drugog kruga ne upišu i ne uplate sve dionice, u trećem krugu imaju pravo kupiti oni članovi koji su upisali i uplatili dionice u drugom krugu razmjerno svojim uplatama u drugom krugu.

Četvrti krug je onaj u kojemu svi koji imaju želje i ljubavi mogu kupiti dionice Dinama. Znači, oni koji su već upisali i uplatili dionice u prethodna dva kruga, kao i oni koji to nisu učinili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi istaknuti kako grad Zagreb još nije donio odluku o sudjelovanju u privatizaciji, ali to se, najvjerojatnije, neće dogoditi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo