DINAMOVCI BRILJIRALI U DAVANJU IZJAVA: / Njihove 'ratničke' riječi odjeknut će sve do Portugala

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Sad se idemo potući u Lisabon. Idemo i u Portugal po pobjedu'

7.3.2019.
21:44
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je u prvoj utakmici osmine finala Europske lige u četvrtak navečer slavio pred gotovo 30 000 ljudi na Maksimiru protiv Benfice i na uzvrat u Lisabon odlazi s pobjedom od 1-0. Obrana je odigrala sjajnu utakmicu, baš kao i strijelac jedinog pogotka, napadač Bruno Petković, Dani Olmo, Dominik Livaković i Mislav Oršić. Dinamovci su nakon susreta briljirali izjavama, u kojima se može primjetiti veliko samopouzdanje. Benfica bi se nakon ovih izjava i ovakve partije dinamovaca trebala zabrinuti...

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

OVAKO SLAVE DINAMOVCI: Nakon posljednjeg sučevog zvižduka, tribine i igrači pali su u trans

Image

OVAKO SLAVE DINAMOVCI: Nakon posljednjeg sučevog zvižduka, tribine i igrači pali su u trans

"Nije bilo lako, nismo to ni očekivali. Mi smo pokazali da možemo igrati sa svima. Hvala navijačima koji su nam dali dodatnu snagu. Sretni smo zbog pobjede, ali nema euforije. Nismo još ništa napravili. Idemo i u Portugal po pobjedu", rekao je desni bek Petar Stojanović čije riječi prenosi portal Gol.hr.

'Znali smo da su brzi, ali...'

"Znali smo da su brzi, ali osim one jedne situacije iz prvog poluvremena nisu ništa napravili. Pokazali smo tko je gazda u Maksimiru", zaključio je Stojanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

"Jako smo dobro igrali obranu. Imali su samo tu jednu šansu. Sad se idemo potući u Lisabon", izjavio je Dominik Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac gola iz penala Petković istaknuo je:

'Odigrali smo mušku utakmicu'

"Danas smo odigrali jednu mušku utakmicu. Tako je trebalo odigrati protiv ovakvog protivnika. Želja i karakter su bili na maksimalnom nivou. Ja sam odigrao onako kako se od mene očekuje", rekao je Petković i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Disciplina je jedna od najboljih odlika ove momčadi. Imamo 11 igrača koji nadopunjuju jedan drugog. Svaki igrač iza gura ovog ispred sebe. Benfica nije kreirala ništa više od nas. Imat ćemo vremena za analizu ove utakmice i stvari koje možemo poboljšati."

'Cilj nam je bio biti agresivni u obrani'

Dani Olmo bio je Dinamov najbolji igrač u ovom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrali smo kompaktnih 90 minuta, čak i bez onih igrača koji nisu mogli zaigrati. Cilj nam je bio biti agresivni u obrani. Znamo da u Portugalu neće biti lako, ali idemo po prolaz", jasan je Olmo.

Uzvrat je 14. ožujka u Lisabonu

U prvom susretu osmine finala Europske lige Dinamo je pred 29.704 gledatelja na stadionu Maksimir pobijedio Benficu sa 1-0. Dinamova 'europska bajka' i dalje traje. U čvrstoj i tvrdoj utakmici bez previše prilika, Dinamo je srušio portugalskog velikana i otvorio vrata četvrtfinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Pogodak odluke zabio je Bruno Petković u 38. minuti iz jedanaesterca kojeg je izborio Dani Olmo. Uzvratni susret je 14. ožujka na stadionu Luz, a nažalost Dinamo u Lisabonu neće imati na raspolaganju Leovca i Šunjića zbog žutih kartona, a do idućeg tjedna neće se oporaviti niti Ademi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenad Bjelica zbog ozljeda nije mogao računati na kapetana Arijana Ademia, te Izeta Hajrovića, a umjesto njih u momčad su uskočili Ivan Šunjić i Damian Kadzior.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo