DINAMOV VRATAR OPREZAN PRED UTAKMICU S IZRAELCIMA: / 'Dvije sezone već igraju Europu, dobili su Inter, nisu neozbiljni'

Image
Foto: PIXSELL

Nakon priprema na kojima nisu pokazali pretjerano uvjerljiv nogomet, Bjelica i Dinamo traže put prema milijunima

24.7.2018.
8:16
PIXSELL
VOYO logo

Dinamo večeras u 20 sati čeka ogled protiv izraelske Hapoel Beer Sheve, a sudeći prema igri prikazanoj na pripremama, posebno protiv Sesveta i Varaždina, mogao bi taj susret za Dinamo biti teži nego se inicijalno očekivalo. Ukoliko žele plasman u sjedeću rundu, moraju podići razinu igre, a ako uspiju, siguno je da će im se isplatiti.

Nagradni fond

Naime, Uefa je ove godine odlučila postaviti najveći nagradni fons u povijesti natjecanja, povećavši ukupni budžet s 2 milijuna eura na 2 milijuna i 800 tisuća eura. Dinamo je već sada osigurao 380 tisuća eura, a prođe li Hapoel pa nakon njih Astanu ili Midtylland ulazi u direktnu borbu za grupnu fazu LP i 15 milijuna eura. Također, po novim pravilima svaka pobjeda u grupi Lige prvaka vrijedi gotovo 3 milijuna eura, a bod 900 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba proći Hapoel

Jedan od onih nogometaša u Dinamu koji već imaju iskustvo izbacivanja Izraelaca je Danijel Zagorac koji je baš sa Splitom izbacio Hapoel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod nas se na Izraelce i dalje gleda nekako podcjenjivački, a oni dvije sezone u nizu igraju grupnu fazu Europske lige. Prije dvije su godine u Milanu svladali i Inter 2-0.", podsjeća Zagorac da protivnika treba shvatiti maksimalno ozbiljno.

Prva europska utakmica

- Opasni su, jako su opasni. Čitam da im neće igrati Anthony Nwakaeme, to im je i najopasniji napadač. Ja sam prije par sezona igrao za Split protiv Hapoela, izbacili smo ih u kvalifikacijama za Europsku ligu. Tad je momčad bila u stvaranju, već sljedeće sezone su napravili iskorak. U klubu je još nekolicina igrača koji su i tad igrali protiv nas, svidio mi se Melikson, koji im je kapetan. Evo taj Melikson je igrao u Valenciennesu, njihov napadač Ben Sahar nastupao za Chelsea i Espanyol, veznjak Ogu bio je i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji s Nigerijom. Šanse su 50-50", zaključuje Zagorac za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo