FOTO/VIDEO: / Masno plaćena Dinamova pojačanja sredila 'poluamatere' iz Litve

Dinamo je krenuo u svoj novi europski pohod, a prepreka je litavski Žalgiris u 2. pretkolu Lige prvaka. Prvi dvoboj je uspješno apsorbiran, prvak Hrvatske je slavio s 2:0.

15.7.2014.
14:11
VOYO logo

U Maksimiru opet sanjaju europsko proljeće i Ligu prvaka, a za bilo kakav rezultat u Europi, imperativ je izbaciti litavskog prvaka. Žalgiris mora pasti, jer ukoliko se Mamićev United spotakne već na prvoj stepenici, ostao bi bez europskih nastupa. Prva stepenica (čitaj utakmica) je uspješno preskočena. Dinamo je teškom mukom svladao slabašni sastav Žalgirisa i osigurao, vjerojatno, mirni uzvrat i dovoljnu prednost pred drugu utakmicu slijedećeg tjedna.

Ali nije sve tako lijepo izgledalo na početku dvoboja. Žalgiris je, očekivano, parkirao "autobus" ispred svoga gola, a hrvatski prvak nije nikako mogao doći do litavskih vrata, a kamoli zabiti pogodak. Prvo poluvrijeme je, istina, proteklo u dominaciji Dinama, ali sve je to bilo loše, jalovo i dosadno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/9NHv3r0jqQU

Nakon anemičnog prvog poluvremena u kojem se Žalgiris kvalitetno i organizirano branio, u drugom dijelu je Dinamo ipak uspio probiti gostujuću obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac za 1:0 u 58. minuti bio je El Arbi Hillel Soudani koji je pogodio lijepim prizemnim udarcem ljevicom s nekim 14 metara. Asistent kod gola bio je Duje Čop. Za 2:0 zabio je 11 minuta kasnije Domagoj Antolić prizemnim udarcem desnicom u bliži donji kut s nekih 13 metara, a asistent je bio Paulo Machado lijepim dodavanjem s desnog boka.

Dinamo je apsolutno zaslužio pobjedu, ponajprije zahvaljujući igri u drugom poluvremenu. Modri mogu biti zadovoljni budući su slavili s dva razlike bez primljenog pogotka protiv momčadi koja je već u punom natjecateljskom pogonu (litavsko prvenstvo je u punom jeku).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratna utakmica u Vilniusu na rasporedu je 22. srpnja.

Dinamo Zagreb - Žalgiris Vilnius 2:0 (Soudani 58., Antolić 69.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo