MODRI NASTAVLJAJU PUT U LIGI PRVAKA / Dinamo u paklenim vremenskim uvjetima svladao Omoniju. Već se zna s kim će igrati u trećem pretkolu

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Pogodak odluke zabio je Luka Menalo u 79. minuti

27.7.2021.
20:03
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u treće pretkolo Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju 2. pretkola u Nikoziji pobijedili Omoniju sa 1-0 i tako potvrdili 2-0 pobjedu iz prve utakmice. Pogodak odluke zabio je Luka Menalo u 79. minuti.

"Modri" su na Cipar doputovali s dva gola prednosti i ne samo da su uspjeli obraniti prednost, već su upisali i novu pobjedu. U idućoj rundi Dinamo će igrati protiv poljske Legije. U slučaju pobjede "Modrima" bi ostala još jedna prepreka na putu do Lige prvaka, ali i osigurano mjesto u Europskoj ligi. Naime, poraz u zadnjem pretkolu LP osigurava nastup u jednoj od skupine Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju poraza od Legije, zaigrali bi u play-offu Europske lige. Pobjeda u toj rundi znači plasman u Europsku ligu, a poraz u play-offu Europske lige, pak, jamči mjesto u skupini Konferencijske lige.

Dinamo je na Cipar otputovao s dvije uzastopne pobjede, protiv Ciprana sa 2-0 u Zagrebu, a potom i protiv Hrvatskog dragovoljca sa 4-0, čime su "Modri" popravili dojam nakon poraza na otvaranju prvenstva od Slaven Belupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Prekrasan gol Menala

Utakmica se prvotno trebala igrati u 17 sati po lokalnom vremenu, no zbog velikih vrućina susret je prebačen na 19 sati, odnosni 18 po hrvatskom vremenu. No i tada je bila užasno vruće, susret je počeo na 38 stupnjeva Celzijusa.

U prvih pola sata nije bilo previše uzvuđenja pred vratima Dominika Livakovića i Fabiana. Prvu izbiljnu priliku imao je domaćin u 30. minuti. Lecjaks je odlično prošao po lijevoj strani i pucao, no Livaković je obranio udarac bivšeg igrača Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 32. minuti na suprotnoj strani iz slobodnog udarca je zaprijetio Oršić, no nije bilo promjene rezultata. Najbolju priliku u prvom dijelu vidjeli smo u 45. minuti. Ponovo je pucao Oršić, no Fabiano je obranio njegov dalekometni pokušaj.

Fabiano je zaustavio i Oršićev udarac u 63. minuti. Danas najaktivniji Dinamov igrač je izašao jedan na jedan s vratarom, ali je Fabiano sjajno reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 71. minuti lijepu priliku je imao i Menalo, no brazilski vratar je još jednom izašao kao pobjednik. No osam minuta kasnije Menalo je bio precizan. Mišić je ubacio, a Menalo glavom zabio za pobjedu i novi korak bliže plasmanu u Ligu prvaka.

------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA, DRUGO PRETKOLO, STADION GSP, 27. SRPNJA, 18:00

OMONIA - DINAMO 0:1

MOGUĆI SASTAVI

Omonia: Fabiano - Shehu, Hubočan, Lang, Lecjaks - Diskerud - Bautheac, Gomez, Loizou, Tzioni - Šćepović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile-Catherine, Moubandje - Jakić - Ivanušec, Majer, Mišić, Oršić - Petković

-------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

KRAJ UTAKMICE.

90' + 4' - Lecjaks je sada opalio s distance i odlazi to pored gola. Barem je malo vratio navijačima za ovo navijanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 3' - Lijepo je čuti kako ciparski navijači iz sveg glasa bodre svoju momčad u ovim zadnjim trenucima. U najmanju ruku kao da su pobijedili.

90' - Dinamo je u nastavku pomeo Ciprane i od veće katastrofe ih je spasio vratar i blaga nepreciznost Dinamovih igrača. Modri su bili puno bolji i pada u vodu ona teza trenera Berga koji je rekao da su možda malo slabiji od Dinama. Igrat će se još četiri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Perić ulazi kao i Vasilj, van ide Ivanušec i Teophile.

85' - Petković je dobio žuti karton jer je prilikom jednog driblinga ošamario Diskeruda. Slučajno dakako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Mišić izlazi, Franjić ulazi, Gojak umjesto Majera.

78' - GOOOOL! MENALO! Mišić je sjajno ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane iskosa, a Menalo je bio na prvoj stativi i glavom je preusmjerio loptu u suprotni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Majeeeer! Šutirao je s nekih 30 metara iz slobodnjaka, i prohujalo je to malo pored gola.

71' - Predahnut će malo igrači i suci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Menalo sada nastavlja gdje je Oršić stao, sjajno se izvukao na desnu stranu u kaznenom prostoru i šutirao po golu, ali brani Fabiano. U nastavku akcije Menalo je dobio žuti karton zbog sprečavanja kontre rukama.

67' - Koliko će još sudac tolerirati Gomeza? Opet je napravio taktički prekršaj i spriječio je kontru Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Krznar sada vari Oršića i stavlja Menala. Šteta jer Oršić je bio uvjerljivo najopasniji, ali treba ga i sačuvati za daljnje akcije.

63' - Oršiiiiiiić! Odličnu dugu loptu na Oršića šalje Mišić, s centra! A Oršić onda kreće u jedan na jedan situaciju s vratarom i ovaj mu skida s nekih deset metara udaljenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Oršić je sada opet sjajno prošao po lijevoj strani uz pomoć Petkovića s kojim je odigrao dupli pass i šutirao, ali pogodio je malu mrežicu izvana.

61' - Lauritsen je fantastično pucao glavom nakon centaršuta iz kornera, ali pogodio je ravno u ruke vrataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Oršiiiiić! Ivanušec je sjajno prošao kroz sredinu i gurnuo na Oršića na lijevu stranu kaznenog prostora, a ovaj je lijepo plasirao, no pogodio je u blok i odlazi to u korner.

58' - Loizou je nagazio Jakića i Dinamov igrač leži na travnjaku, a sudac mu nije dao niti žuti karton, samo ga je natjerao da se ispriča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Dinamo je nešto aktivniji u drugom dijelu, igra se visoki pressing i sve češće su pred golom Omonije. Valjda idu po potvrdu rezultata, što je i logično.

49' - Oršić je i dalje najopasniji, probio se kroz sredinu sad, trojica su ga pratila, a na kraju je pucao no odbijeno je to u korner.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Temperatura je malo pala, sada je na 33 stupnjeva Celzijevih, ali i dalje je jako sparno i teško su uvjeti.

Kraj prvog dijela.

45' - Oršić je sada jako lijepo pucao s distance i golman je to jedva skinuo. Igrat će se još tri minute.

40' - Gomez je sada skočio i laktom zahvatio Ivanušeca po glavi. Već ima žuti karton, ali sudac mu je progledao kroz prste iako vjerojatno nije trebao.

38' - Mišić je sada tukao iz voleja s 20-ak metara, ali odlazi za malo pored gola.

35' - Petković je sada bio u dobroj poziciji na rubu kaznenog prostora, ali išao je u dribling kako bi našao bolju poziciju za šut i na kraju je pogodio blok.

32' - Oršić je tukao s 30 i nešto metara iz slobodnjaka, ali ravno u golmana Fabijana.

29' - Lecjaks je protutnjao po lijevoj strani izbacio Ivanušeca i Teophilea i onda došao do peterca gdje mu je put prepriječio Livaković.

27' - Prekid za osvježenje igrača i sudaca.

22' - Bautheac je tukao s 25 metara iz slobodnjaka, ali preslabo i ravno u Livakovića.

21' - Oršić je do sada najopasniji kod Dinama, ali momčadi su dosta umrtvljene zbog vrućine i ne igra se niti približno onako jakim intenzitetom kao u Zagrebu.

20' - Oršić je probio po lijevoj strani i ušao u kazneni prostor, ali odlučio se dati neku čudnu loptu u sredinu gdje u bili Majer i Ivanušec, ali lopta je otišla vrataru.

16' - Gomez dobiva žuti karton. Igrao se s loptom, izgubio ju i onda u nastavku akcije krši Petkovića koji je poveo kontru.

15' - Prebacila se malo igra na Dinamovu polovicu, sada je Gomez naletio na jedan odbijanac i opalio izvana po podu, ali Livaković brani.

11' - Oršić sada glavom puca negdje s 11 metara, ali slabo je to bilo i golman to hvata. Dinamo sada počinje kontrolirati utakmicu.

10' - Dinamo tek sada pokušava malo napasti, Oršić je imao šut s ruba kaznenog prostora, ali pogodio je blok. Nema srljanja, nema neke dinamične i agresivne igre.

5' - Dinamo je uglavnom na svojoj polovici i prepušta igru domaćinima, koji pak ne mogu probiti niti prvi blok. Nema potrebe za nekom trkom, jakim pressingom, Dinamo ima dva gola prednosti i samo se mora efikasno braniti.

1' - Počela je utakmica. Većina terena je u hladu, tako da dečki neće igrati po suncu. No, u zraku je oko 38 stupnjeva i svejedno neće biti lako.

------------

Nogometaši Dinama otputovali su u ponedjeljak u Nikoziju na uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv ciparske Omonije. Trener Damir Krznar izjavio je da ne očekuje laganu utakmicu, ali vjeruje da njegova momčad ima snage uspješno završiti posao.

Image
TRENUTAK KAD SU SE SVI NA MAKSIMIRU UHVATILI ZA GLAVU /

Ademi pao na travnjak, u bolovima ga odveli s terena

Image
TRENUTAK KAD SU SE SVI NA MAKSIMIRU UHVATILI ZA GLAVU /

Ademi pao na travnjak, u bolovima ga odveli s terena

"Ulazimo s lijepom prednošću, ali utakmica još uvije traje. Omonia je i u Zagrebu dokazala da je momčad za svaki respekt, dokazala je da s njom moramo biti jako studiozni i ozbiljni. Ne očekujem laganu utakmicu, ali vjerujem da smo našli mogućnosti i da imamo snage uspješno završiti ovaj posao", izjavio je Krznar.

Promjena termina

Dinamo je proteklog utorka u prvoj utakmici na Maksimiru svladao Omoniju s 2-0. Vodeći pogodak za Dinamo postigao je Lovro Majer u 65. minuti, a u 81. minuti je na njegov ubačaj za 2-0 glavom pogodio Kristijan Jakić.

Prvotni termin utakmice bio je u utorak u 18 sati po lokalnom vremenu, no tada bi vladala velika vrućina, pa će utakmica početi u 19 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 18 po hrvatskom.

Prođe li Omoniju, Dinamo će u trećem pretkolu LP-a igrati s pobjednikom susreta Legia - Flora. Poljaci su prvu utakmicu dobili kod kuće 2:1.

Prijenos Dinamove utakmice možete, inače, pratiti na HNTV-u, a tekstni prijenos pratite na portalu Net.hr od 18 sati.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo