[FOTO] KRASNODAR - DINAMO 2:3: / Čudesni Dinamo osvojio Krasnodar u ludoj utakmici; Veličanstveni Bruno Petković junak velike europske večeri

Image

Dinamo je slavio u Krasnodaru

18.2.2021.
20:43
VOYO logo

Europska liga, prva utakmica šesnaestine finala

Krasnodar - Dinamo 2:3

Krasnodar: Gorodov Smolnikov, Kaio, Martinovič, Černov, Olsson, Vilhena, Cabella, Suleymanov, Claesson, Berg; Klupa: Adamov, Eščenko, Sorokin, Gazinski, Wanderson, Ionov, Kambolov, Sabua

Dinamo: Livaković, Lauritsen, Theophile, Gvardiol, Ristovski, Jakić, Ademi, Majer, Oršić, Ivanušec, Petković; Klupa: Zagorac, Gavranović, Čabraja, Kastrati, Leovac, Tolić, Burton, Mišić, Stojanović, Franjić, Perić, Atiemwen

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U prvom susretu 16-ine finala Europske lige Dinamo je večeras na gostovanju pobijedio ruski Krasnodar sa 3:2 ostvarivši sjajan rezultat uoči uzvrata u Zagrebu 25. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GOSPODINE PETKOVIĆU, NAKLON DO PODA! /

'Odigrao je u stilu Ibrahimovića i Benzeme, ma nema tog komplimenta za njega'

Image
GOSPODINE PETKOVIĆU, NAKLON DO PODA! /

'Odigrao je u stilu Ibrahimovića i Benzeme, ma nema tog komplimenta za njega'

Galerija

Bila je to "luda" utakmica u kojoj je hrvatski prvak vodio 1:0, 2:1 i 3:2, domaćin se dva puta vraćao, ali ne treći put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruno maestro

"Modre" je do pobjede vukao sjajni Bruno Petković koji je zabio dva gola (15, 54), a pogodak za "Modre" zabio je i Iyayi Believe Atiemwen (75), dok su strijelci za Krasnodar bili Šveđani Marcus Berg (28) i Viktor Claesson (69).

Uzvratna utakmica je 25. veljače na stadionu Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modri" su poveli u 15. minuti golom Brune Petkovića koji se najbolje snašao pogodivši glavom ispred domaćeg vratara. Bio je to početak iz snova za hrvatskog prvaka koji je dominirao, držao posjed lopte i imao vodstvo.

Nažalost, domaćin je izjednačio u 28. minuti nakon "poklon gola" Dinamove obrane. Na jednu ubačenu loptu loše je reagirao Gvardiol i glavom "asistirao" Bergu koji je zakucao pod prečku pored nemoćnog Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Atiemwen zabio za 3:2 nakon Petkovićeve genijalnosti

Hrvatski prvak je u 54. minuti stigao do nove prednosti. Oršić je ubacio iz kornera, Gorodov otišao u prazno, a Petković zabio svoj drugi gol na utakmici za novo vodstvo. No u 70. minuti vidjeli smo novo izjednačenje. Sve je napravio Berg koji je asistirao sunarodnjaku Claessonu, a ovaj mirno zabio za 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golijada se nastavila novim pogotkom Dinama u 75. minuti, a za 3:2 zabio je Atiemwen.

Dinamo je 16-inu finala izborio kao pobjednik skupine K sa četiri pobjede, dva remija i 9-1 razlikom pobjednika, dok je ruski sastav stigao u EL nakon što je skupini E Lige prvaka zauzeo treće mjesto iza Chelsea i Seville, a ispred Rennesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modrima" je ovo bilo drugo gostovanje u Rusiji ove sezone nakon što su u skupini u Moskvi igrali 0-0 protiv CSKA.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

94' - Gotovo je. Dinamo je slavio s 3:2.

90' - 4 minute je sudačka nadoknada. Hvata loptu Livaković sad nakon odbijanca od Franjića. Samo da izdržimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Čekamo da vidimo koliko će se igrati sudačke nadoknade. Velikih nadoknada ne bi smjelo biti.

85' - Brane se dinamovci. Oršić pritišće Kaija u obrani. Mislav daje sve od sebe, pravi požrtvovni nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Uspio je uputiti još jedan udarac Petković nakon ubačaja iz kornera, ali Gorodov to hvata.

80' - Korner je za Dinamo. Ubacuje Oršić. Lauritsen i Petković su naprijed blizu golmana. Prema prvoj vratnici viče Oršić. Pucao je i odlazi u novi korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - Drži se Dinamo, ne da se, Atiemwen je donio dodatnu energiju ulaskom.

75' - GOOOL - Atiemwen zabija za 3:2. No, to što radi Bruno, kako ih lomi, što je sad napravio, trojicu je izbacio, dvojicu navukao, dodao kao na pladnju i genijalnim potezima lomi Ruse. Treće vodstvo Dinama u Krasnodaru. Bruno Petković, kako taj momak večeras igra, ajoooj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Napadaju igrači Krasnodara, Livaković mora biti koncetriran. I je. Dobar je Liva.

69' - 2:2 - Dinamo je otišao duboko i dopustio Krasnodaru da ulazi u šesnaest metara. Čovjek s brojem 33 i 34 godine Berg veliki je majstor. Igrao je u Al Ainu kod Zorana Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Gazinski pokušava iznijeti loptu, aut je za domaći sastav. Pritišću i dalje Plavi.

65' - Ademi nakon finte desnom preko gola s 15 metara. Ademi je večeras među najboljima. Kapetan igra kao zvijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

6466207 18.02.2021 Dinamo's Dino Peric and Krasnodar's Remy Cabella struggle for a ball during the Europa League soccer match between Krasnodar and Dinamo Zagreb, in Krasnodar, Russia.,Image: 591890085, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

63' - Majer ide van, Atiemwen ulazi unutra. Jocker s klupe Zorana Mamića ima priliku zabiti novi gol.

62' - Napada Dinamo, Ademiju nezgodan udarac kroti Gorodov. Napadaju plave trupe iz Zagreba, iz Hrvatske...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

KRASNODAR, RUSSIA – FEBRUARY 18, 2021: Krasnodar’s Viktor Claesson (R front), Alexander Martynovich (L midground), and Dinamo Zagreb’s Stefan Ristovski (L front) and Bruno Petkovic (C midground) in the first leg of the 2020-21 UEFA Europa League Round of 32 football match between FC Krasnodar and GNK Dinamo Zagreb at Krasnodar Stadium. Andrei Shramko/TASS,Image: 591887744, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

61' - Promjena u redovima Krasnodara - Olsson ide van, Gazinski unutra za Krasnodar.

60' - Kupi Dominik Livaković sad jednu loptu. Siguran je Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Zaleđe, nema gola Krasnodara. Nije dobro što zadnja linija Plavih je loša, Lauritsen i Teophile-Catherine djeluju nesigurno. VAR provjera potvrđuje da nema zgoditka.

55' - Skoro smo sad dobili gol. Ademiju je lopta prošla kroz noge, Livaković je nakon udarca ruskog igrača iz izgledne pozicije s desne strane odlično obranio prstima. Blizu, jako blizu...

54' - GOOOL: Bruno Petković zabija 11 gol za Dinamo u Europi za 2:1 Plavih. Ajmooo Bruno, kako Bruno igra. Ovo mu je jedna od najboljih utakmica za Dinamo na gostovanjima u EL. OVDJE pogledajte njegov šou na stadionu Krasnodara.

53' - Oršić je tukao nezgodno s 25 metara, obranio je to jedva Gorodov i odlazi u korner.

52' - Petković i Kaio ostali su sad ležati nakon duela. Oba su dobili udarac. Ukazuje im se liječnička pomoć.

50' - Nevjerojatno! Dinamo je imao kontru dva na jedan, Oršić i Majer su bili u prilici ali odbilo se to u ruke golmanu domaćina. Šteta...

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Inače, stadion Krasnodara s grijanim terenom, potpuno natkriven, fantastična infrastruktura. Malo će se Rusi iznenaditi kad dođu na uzvrat na Maksimir, ruglo. Inače, izgradnja stadiona Krasnodar koštala je oko 30 milijuna eura.

Gotovo je prvo poluvrijeme. Dinamo je uz gol imao dvije velike prilike. Do 25. je Dinamo igrao maestralno, Zoran Mamić je odlično posložio tatktiku. No, Gorodov je spasio Ruse dva puta obranivši Ademiju. U 28. je Krasnodar velikim poklonom Dinamovih braniča izjednačio sretno i spretno. Dinamo igra jako dobro, generalno gledajući, nadamo se kako će u drugome zabiti još koji zgoditak.

46' - Oršić je probao petom, Adeemiiiii... Jao, u 46. još jedna velika prilika za Dinamo. Oršić je napravio dar-mar, Petković totalno zbunio Ruse i Ademi je tukao s nekih 10 metara. Šteta.

45' - Igrat će se još u Krasnodaru jedna minuta prvog dijela.

42' - Nekoliko nespretnih reakcija, lopta je pogodila Olsona u glavu, Teophile - Catherine je loše reagirao i bilo je to blizu, otišao je udarac uz vratnicu. Huk s tribina. Bez obzira kako blizu bilo, dobro je čuti navijače, huk s tribina. Publika nedostaje u ovim korona vremenima.

39' - Petković radi pritisak kako bi odmah prekinuli napad Krasnodara, već na samom centru. Konsolidirali su se redovi Plavih. Ademi igra odlično, non stop trči, ide po loptu u obranu i odmah ju gura naprijed u trku, pa sprintom osvaja svoj dio terena. Motor Dinama.

34' - Krasnodar se diže, Dinamo čeka poput vuka da ponovno iznenadi domaći sastav.

32' - Rusi su sad zaigrali malo bolje nakon gola, dinamovci kao da su malo još ošamućeni. Kako se brzo mijenjaju odnosi snaga. To je nogomet, to je sport i zato ga tako volimo. No, vrijedi i moramo napomenuti kako Dinamo igra vrlo dobro, bez obzira na pogrešku kod gola. Ne treba ni Gvardiola sad odmah razapeti, on je još mlad a igra jako iskusno k tome, sve je to dio škole, odrastanja u nogometu.

Image

6466059 18.02.2021 Krasnodar's Kristoffer Olsson and Dinamo's Lovro Majer struggle for a ball during the Europa League soccer match between Krasnodar and Dinamo Zagreb, in Krasnodar, Russia.,Image: 591882195, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

28' - I gol Krasnodara. Gvardiol je spustio na nogu Bergu za 1:1. Nije se to trebalo dogoditi, bilo je puno boljih rješenja u obrani. Puno je tu bilo slučajnosti, lopta je Ristovskom prošla kroz noge... Gvardiol je kiksao, Jakić prije blokirao... Šteta, Bergu je lopta bila poklonjena. Bio je ovo prvi udarac Krasnodara na gol i odmah u mreži i prvi primljeni gol Dinama ove sezone na gostovanjima u EL. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

25' - Kakva prilika Ademija... Gorodov je spasio svoj klub nakon pogrešne predaje, kontre 4 na tri Plavih i kombinatorike za udarac Ademija za korner. Najbolja prilika za Dinamo do sad od neiskorištenih. Pametno Dinamo stoji na terenu, linije su odlično postavljene, Oršić radi visoki presing i upravo je zbog njegove reakcije lopta i gurnuta u kontru. Bravo Plavi lavovi. OVDJE pogledajte i pročitajte kako je došlo do gola i kako je on izgledao.

24' - Černov i Kaio kombiniraju, ali ništa.

19 - Dinamo ne staje, Martinović, kapetan Krasnodara, ima jako puno posla. Plavi su fantastični, svi igrači se kreću, ovakva igra strašno odgovara Dinamu. Lako bi se moglo dogoditi da Krasnodar strada, lopta kao da ih ne slša, vidi se da nisu baš natjecateljskom ritmu.

15' - GOOOL - Petković je zabio za 1:0. Bruno je skočio na šaku Gorodova i glavom pospremio odbijanac Ivanušeca za vodstvo na hladnoći u Krasnodaru. Petkoviću je to treći gol u posljednjih pet susreta. Ivanušec je prvotno odlično pucao sjurivši se s desne strane, a na odbijenu je loptu Petković hrabro i pravovremeno reagirao.

14' - Krasnodar zasad djeluje rezervirano, Dinamov obrambeni bedem Lauritsen - Theophile, Gvardiol, Ristovski.

9' - Oršić je opasan san na liijevoj strani, ulazi u kazneni prostor, ostavlja za Petkovića koji je tukao ali u blok Rusa. Za sad Dinamo stoji vrlo dobro na terenu.

7' - Ristovski igra prvu euro utakmicu za Dinamo. Plavi imaju dominaciju, loptu u svojim nogama, Jakić često mijenja strane, Ristovski se ubacuje a Majer i Ivanušec napadaju i završavaju zadnji dio četvrtine terena ili pasom ili udarcem.

5' - Ivanušec - Jakić - Majer veza bit će iznimno bitna večeras za Plave.

2' - Dinamo je imao prvi korner na utakmici. No, nakon ubačaja čisti to obrana ruske momčadi. Na tribinama su gledatelji, ali prorijeđeno je to, raspoređeno po tribinama. Trideset posto je dopušteno, pa na tribinama ima oko 10 000 navijača. Stadion Krasnodar je moderan i iznimno opremljen, natkriven.

1' - Počela je utakmica. Idemo Dinamo.

17:40 - Stigli su početni sastavi Krasnodara i Dinama, a Modri su iznenadili ofenzivnim sastavom, čini se da je Zoran Mamić naumio ići po pobjedu u Rusiji.

Image

15:00 - Nogometaši zagrebačkog Dinama u četvrtak (18.55 sati) u Rusiji igraju prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige.

Modri su "knock-out" fazu izborili nakon što su "pomeli konurenciji" i osvojili skupinu K, a Krasnodar je u EL stigao nakon što je ispao iz Lige prvaka, to jest bili su treći u skupini s Chelseajem, Sevillom i Rennesom.

Protivnik ima kvalitetu i puno dobrih strana, međutim mi vjerujemo u snagu naše momčadi, kazao je Dinamov trener Zoran Mamić na novinarskoj konferenciji u Krasnodaru uoči sutrašnjeg susreta 16-ine finala Europske lige između Krasnodara i Dinama.

"Dočekali smo trenutak da službeno krene nastavak europske sezone. Veselimo se utakmici, respektiramo suparnika i očekujemo tešku utakmicu," istaknuo je Mamić u uvodu.

"Protivnik ima kvalitetu i puno dobrih strana, međutim mi vjerujemo u snagu naše momčadi i vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat koji bi nam dao vjeru da u drugoj utakmici možemo proći," dodao je trener "Modrih".

Svi osim Mohrramija

Mamić je istaknuo kako je Domagoj Livaković dobro i bit će spreman za sutrašnji ogled.

"Svi igrači su u pogonu izuzev Moharramija, koji je već duži period ozlijeđen. Svi ostali su na dispoziciji i konkuriraju za sutrašnju utakmicu."

U Krasnodaru je u srijedu bilo oko -10 stupnjeva Celzijusa, a sutra bi moglo biti i minus 13.

"Ne smijemo razmišljati o onome na što ne možemo utjecati. Tako je kako je, trebamo i u takvim uvjetima dati sve od sebe," naglasio je Mamić.

Ruske kolege je zanimalo je li Mamić zaista uoči ždrijeba govorio kako bi Krasnodar mogao biti protivnik u šesnaestini finala.

"Imao sam takav osjećaj, ne zato što sam ga želio ili mislio da će biti lako i jednostavno. Imao sam osjećaj da će nas put ponovno odvesti u Rusiju nakon Moskve. To se ostvarilo, nadam se da će se uslišati želje koje su iza toga, a to je da prođemo dalje," zaključio je Dinamov trener.

Pressici je prisustovao i Dinamov krilni napadač Mislav Oršić.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Mislav Oršić

"Sigurno nas očekuje teška utakmica, protivnik koji je igrao u Ligi prvaka i koji je osvojio treće mjesto. Morat ćemo biti na naših 100 posto ako želimo doći do pozitivnog rezultata," istaknuo je Oršić.

Jedan od najboljih Dinamovih igrača je istaknuo kako je Krasnodar jedna od najboljih momčadi u Rusiji.

"Stanje na tablici nije realno. Sutra ćemo morati dati sve od sebe da bi došli do dobrog rezultata."

Osvrnuo se i na teške vremenske uvjete koji su dočekali Dinamo u Rusiji.

"Sigurno će biti teško, ali moramo se naviknuti. Momčad koja će pokazati više želje i volje će doći do boljeg rezultata," poručio je Oršić.

Utakmica između Krasnodara i Dinama na rasporedu je u četvrtak u 19.00 sati, a uzvrat je 25. veljače u Zagrebu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo