Dinamo pregazio Hajduk, Sharbini isključen!

U dvoboju najvećih rivala konačno se igrao nogomet. Vučević se hrabro postavio u Maksimiru, no njegova je momčad potpuno nadigrana.

19.3.2011.
20:56
VOYO logo

Zagreb. Stadion Maksimir. Gledatelja: 10.000. Sudac: Andrej Burilo (Osijek).

Strijelci: 1:0 - Badelj (23), 2:0 - Beqiraj (69).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO (4-2-3-1): Kelava - Cufre, Barbarić, Tonel, Ibanez - Badelj, Ademi - Tomečak, Sammir, Morales - Beqiraj.

HAJDUK (4-4-2): Subašić - Maloča, Vejić, J. Buljat, Barišić - Oremuš, Andrić, Trebotić, Anas Sharbini - Vukušić, Ahmad Sharbini. U najvećem hrvatskom derbiju konačno smo gledali nogomet. 'Samo 23 prekršaja je nešto što već dugo nije viđeno u dvobojima Dinama i Hajduka, a bilo je i puno prilika te dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Vučević je izveo poprilično napadačku momčad na Maksimir tražeći pobjedu koja je mogla Splićane vratiti u igru za naslov, no na kraju su Bili bili potpuno nadigrani.

Čak 18 udaraca je išlo prema vratima Danijela Subašića, dva su ušla u mrežu, a o Dinamovoj dominaciji govori i 58 posto posjeda lopte. Sada je zagrebački klub Hajduku pobjegao na osam bodova raklike i utrka za prvaka je - riješena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+1' - Tomasov promašio priliku za počasni gol Hajduka, Kelava je sjajno intervenirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - priliku protiv svoje bivše momčadi dobio je Ante Rukavina, koji je zamijenio Dinamovog strijelca Fatosa Beqiraja.

82' - zaoštrilo se na terenu i sudac je morao reagirati. Ahmad Sharbini je grubo uletio u noge Cufreu i zaradio je izravni crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - dvostruka izmjena, po jedna u svakoj momčadi. Umjesto Sammira je kod Dinama ušao branič Mesarić, dok je u redovima Splićana Tomasov zauzeo poziciju Oremuša.

71' - ponovno opasnost pred vratima Hajduka, glavom je pucao Barbarić, ali malo iznad grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - GOL!!! Opet je raspoloženi Tomečak pobjegao po desnoj strani, ubacio u peterac Hajduka za bio Fatosa Beqiraja koji je glavom zakucao loptu pod gredu.

67' - nova vrhunska kontra Zagrepčana, Sammir je izvanredno proigrao Tomečaka, čkji je udarac bacanjem u noge zaustavio Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - dobra akcija Hajduka, Vukušić je proigrao Marina Ljubičića, no njegova bomba s 20-tak metara otišla je preko vrata.

64' - još jedna strašna šansa za Dinamo! Tomečak je sve pripremio za Sammira koji je neometan pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - najbolja prilika Hajduka u drugom dijelu! Ahmad Sharbini je sjajno primirio loptu i pucao, no Kelava je, uz pomoć Ibaneza, izbio loptu u korner.

59' - udarac Beqiraja odbio se od bloka i završio u korneru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - kakav promašaj Moralesa! Čileanac se othrvao svim naletima splistkih braniča, izašao sam pred Subašića, koji je padom u noge spriječio pogodak.

48' - sporna situacija u šesnaestercu gostiju. Tomečak je oteo loptu neopreznom Jurici Buljatu koji ga je zaustavio rukama, no sudac Burilo nije pokazao na bijelu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - druga promjena kod Hajduka. Nakon što je Andrića zamijenio Marin Ljubičić, u poluvremenu je umjesto Barišića ušao Mario Brkljača.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - nogometaši Dinama dominirali su u prvom dijelu, imali su čak pet udaraca u okvir vrata (Hajduk niti jedan), te 55 posto posjeda lopte. Svoju konkretnost su, na kraju, i naplatiti prekrasnim golom Milana Badelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+1' - obećavajući slobodni udarac Splićana završio je u korneru.

42' - kakav promašaj Mirka Oremuša! Nakon loše intervencije Ivana Kelave na rubu šesnaesterca, Hajdukov desni bočni samo je trebao pogoditi prazna vrata, ali je uspio promašiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - nova velika intervencija Subašića nakon što je Tomečak pobjegao Barišiću i izašao gotovo sam pred Hajdukovog vratara.

34' - Hajduk je sve ambiciozniji, no pravih prilika Splićani još nisu imali. Zato je kod Dinama požutio još jedan igrač Leandro Cufre zbog opasnog starta na Andrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - igrači Hajduka su se oporavili od početnog šoka i počeli opasnije prijetiti. Prvo je iz daljine pucao Oremuš, a potom je opet pobjegao Vukušić, no promjene rezultata nije bilo.

23' - GOL!!! Ibanez je iz kornera sjajno pronašao Badelja u srcu Hajdukova šesnaesterca, a kapetan Dinama je iz prve pogodio same rašlje Subašićevih vrata. Doista prekrasan pogodak!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - prvi opomenuti igrač kod Hajduka, Mirko Oremuš je također s leđa pokosio Ibaneza i zasluženo dobio žuti karton.

16' - prvi žuti karton na utakmici zaradio je kapetan Dinama Milan Badelj zbog starta s leđa na Ah. Sharbinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' - Zanimljiv podatak! Tek prvi prekršaj na derbiju koji inače njima obiluje.

11' - neočekivana kontra Splićana, pobjegao je Vukušić po desnoj strani, no ubačaj za Ahmada Sharbinija nije urodio plodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' - prvi sramežljivi pokušaj Hajduka nakon kornera, no udarac glavom Barišića otišao je visoko preko gola.

2' - nogometaši Dinama su mogli rano doći do vodstva. Nakon prave opsade splitskog šesnaesterca, prvo je zicer imao Beqiraj, ali je Subašić sjajno intervenirao. Potom je s par metara pucao i Sammir, ali je pogodak spriječio blok Hajdukovih igrača.

1' - počeo je najveći derbi hrvatskog nogometa.

- Uoči samog starta utakmice na stadionu je održana minuta šutnje za žrtve strašnog potresa i tsunamija u Japanu.

- Manje od petnaestak minuta uoči početka najvećeg hrvatskog derbija na maksimirskom stadionu se skupilo možda 10.000 gledatelja. Marketinška akcija uprave Dinama, u kojoj su se dijelili dresovi i ostali klupski suveniri, ipak nije urodila većim odazivom navijača.

NAJAVA

Na dan derbija nogometaši Hajduka su se odmarali u hotelu, čelnici najvećih hrvatskih klubova bili na zajedničkom ručku, dok su navijači odrađivali svoje rituale pripremajući se, svaki na svoj način, za utakmicu.

Torcidaši su tako noć uoči derbija na zagrebačku džamiju objesili Dinamovu zastavu koju su Bad Blue Boysi ostavili prošlog rujna na zvoniku Svetog Duje.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

I dok su navijači Bilih najavili dolazak u velikom broju, veliki dio zagrebačkih navijača nastavlja bojkot utakmica svog kluba zbog aktualne uprave te će derbi gledati po kafićima u Tkalčićevoj ulici.

Vahid Halilhodžić je uoči utakmice imao problema s ozljedama, a ako je kojim slučajem još pogledao statistiku iz povijesti, sigurno se nije oduševio.

Naime, Dinamo je posljednji put Splićane u prvenstvu svladao 8. ožujka 2008. godine u Zagrebu. Bilo je 1:0 za Modre, a pogodak je postigao Ivica Vrdoljak. U Maksimiru se tada igralo pred 17.000 gledatelja, a sudio je Riječanin Ivan Bebek.

Goran Vučević posljednji je Hajdukov trener koji je s Bilima slavio u Zagrebu, a prije te pobjede 2:0 (u jesen 2008. godine), Dinamo je čak pet godina bio nedodirljiv u derbijima. Imao je sedam pobjeda, uz jedan remi, i bio bez poraza. Taj bod (0:0) Hajduku je donio Ćiro Blažević.

Vezani članci:

arti-201103180481006 arti-201103170358006 arti-201103180702006 arti-201103160677006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo