KREĆE LUDNICA HNL-A /

Dinamo otvara sezonu gradskim derbijem: Otkrivamo tko je Modrima najveća mušterija, a tko najveći problem zadnjih sezona

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Hoće li se trendovi promijeniti u ovoj sezoni koja je pred vratima ostaje nam za vidjeti

15.7.2022.
19:45
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Nogometaši Dinama u petak u 20 sati otvaraju novu sezonu HNL-a dvobojem protiv Lokomotive. Dugo je Lokomotiva bila glavna mušterija Modrih, a nemoć ekipe s Kajzerice bila predmet spekulacija koje su dodatno potpirivale spekulacije na račun neobičnih odnosa dvaju klubova.

Ipak, u posljednje vrijeme neki novi vjetrovi pušu u Zagrebu pa su tako Lokosi klubu s Maksimira oteli najviše bodova, uz Hajduk prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek najteži protivnik Dinamu

Poigrali smo se statistikama posljednjih pet sezona i došli do interesantnih podataka. Naime, najopasniji protivnici za Modre su njihovi prošlogodišnji pratitelji. Modri su tako protiv Osijeka uzeli 45 posto pobjeda, a protiv Rijeke i Hajduka po 50 posto.

Lokomotiva je na visokom četvrtom mjestu najneugodnijih protivnika, jer su protiv njih dinamovci pobjeđivali u 60 posto slučajeva. Nakon njih su se iznenađujuće visoko našli Varaždin i Šibenik. Naime, protiv ova dva kluba su Modri pobjeđivali u tri od svake četiri utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je logično osim - Gorice

Logično je da klubovi slabije pozicionirani na ljestvici kroz godine imaju lošiji skor protiv najdominantnije momčadi u Hrvatskoj pa su tako Zagrepčani ostvarili 85 posto pobjeda protiv Slavena i Istre, a najveća anomalija na ovom popisu je Gorica.

Turopoljski prvoligaš vrlo dobro plovi HNL-om te se povremeno umiješaju u borbu za europska mjesta (još uvijek neuspješno), no Dinamo im nikako ne leži. Naime, Modri protiv Gorice ima čak 93.8 posto pobjeda.

Hoće li se trendovi promijeniti u ovoj sezoni koja je pred vratima ostaje nam za vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo