Dinamo odgovorio ministru: 'Ako krenete na nas silom...'

Nakon što je ministar Željko Jovanović prozvao čelne ljude hrvatskog nogometa, iz Dinama su odgovorili da se u tom klubu radi pošteno i po zakonu, te da nisu uplašeni jer znaju s kim imaju posla

24.2.2012.
10:03
VOYO logo

Nisu se Modri povukli u svoju jazbinu s namjerom da pričekaju da se bura malo stiša, nego su Jovanoviću najavili otvoreni obračun. Začudo, najhrabriji od svih bio je predsjednik maksimirskog kluba Mirko Barišić.

"Dinamo radi u okviru pozitivnih zakona, ne kršimo niti jedan, naš rad je pošten. Nismo uplašeni, nismo zatečeni, nismo niti iznenađeni! Znamo s kim imamo posla", istaknuo je i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno nećemo sjediti skrštenih ruku. Ako će na nas krenuti silom, onda je to zaista 'laku noć, Hrvatska'." Prvi čovjek uprave maksimirskog kluba poslao je poruku svima onima koji pretendiraju na fotelje Dinama i HNS-a: "Oni čekaju da ih se dekretom postavi u Dinamo i HNS. Znamo kad su se dekretom postavljali 'funkcionari'. Isto tako i ovi umni akademski građani, koji stoje iza inicijative Zajedno za Dinamo, kojima su važni samo vlastita promocija i interesi. Svima poručujem: 'Malo morgen'", istaknuo je za Sportske novosti.

Iz inicijative Zajedno za Dinamo već su pisali bivšem ministarstvu zbog sukoba interesa. Ono je zaključilo da je Mamić bio u sukobu interesa te je prije godinu dana obavijestilo HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom pismo HNS-u između ostalog stoji: "Vezano uz sukob interesa u NK Dinamu, Ministarstvo je naložilo HNS-u da poduzme sve mjere kako bi se spriječio bilo kakav sukob interesa.... Isto tako, s obzirom na to da sport niti smije niti može trpjeti bilo kakav upliv izvršne vlasti, MZOŠ nije, prilikom izrade Zakona o športu, a poštujući načela slobode udruživanja i odlučivanja u športskim klubovima kao udrugama, imao namjeru sankcionirati apsolutno sve slučajeve nepoštivanja zakonske norme. Stoga trenutačno važeći Zakon o športu ne propisuje nikakve sankcije pa MZOŠ-a niti nema pravnu utemeljenost za bilo kakvo sankcioniranje."

specijal-201102150360004-Dinamo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo