NOVI PORAZ / Kakva utakmica u Češkoj: Dinamu 93. minuti poništen gol za bod, Plavi na dnu skupine

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tijek utakmice 4. kola Konferencijske lige između Viktorije i Dinama mogli ste pratiti na portalu Net.hr.

9.11.2023.
17:11
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Viktoria - Dinamo

1-0

Viktoria: Stanek, Hranač, Kopic, Traore, Chory, Jemelka, Cadu, Kalvach, Šulc, Jirka, Dweh

Dinamo: Zagorac, Ristovski, Perić, Perković, Ljubičić, Mišić, Bulat, Baturina, Kaneko, Emreli, Špikić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u utakmicu četvrtog kola Konferencijske lige izgubio na gostovanju kod Viktorije Plzen 1-0.

Image
PRESICA /

Jakirović progovorio o igraču koji nije putovao u Češku: 'Nije otpisan!' Trener Dinama otkrio i što ga frustrira

Image
PRESICA /

Jakirović progovorio o igraču koji nije putovao u Češku: 'Nije otpisan!' Trener Dinama otkrio i što ga frustrira

Na prvu priliku čekali smo do 6. minuti kada je s 20-ak metara opalio Ristovski, ali Stanek to krajnjim naporom odbija u korner. Dobro su krenuli Plavi, samo tri minute kasnije iz daljine pokušao je Baturina čiji udarac od bloka završava u novom udarcu iz kuta. U 15. minuti vidjeli smo gužvu u šesnaestercu Plavih gdje je Zagorac otišao u prazno, no srećom to nije kažnjeno. Samo četiri minute kasnije opet je opasno pred golom Dinama, Ljubičić je pokušao otkloniti opasnost, no spustio je to samo na rub šesnaesterca do Jirke, čiji je udarac blokirao Perić. U 24. minuti čak se i zatresla mreža Dinama, ali sudac je opravdano poništio gol zbog prekršaja na Zagorcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Česi su u 34. minuti dobili kazneni udarac nakon što je Mišić igrao rukom nakon ubačaja iz kuta, a Chory nije dao nikakve šanse Zagorcu, iako je ovaj pogodio stranu, te je Viktoria povela 1-0. U 39. minuti Kalvach je opalio snažno s 10-ak metara, ali Zagorac je to sjajno obranio i sačuvao da Česi ne odu na dva gola prednosti. Golman Dinama opet je morao spašavati kada je u 44. minuti Hranač ostao sam na drugoj stativi, no golman Dinama još je jednom bio na mjestu.

Odmah na početku nastavka trener Plavih Sergej Jakirović napravio je dvije promjene, u svlačionici su ostali Bulat i Emreli, a priliku su dobili Kulenović i Sučić. Prvi je zaprijetio Mišić u 47. minuti, ali otišlo je to pokraj gola. Sjajnu je priliku Dinamo imao u 57. minuta kada je s ruba šesnaesterca opalio Špikić, ali prohujalo je to pokraj gola. Plavi su ponovno opasni u 67. minuti kada udarac Kulenovića glavom odlazi pokraj gola. Samo minutu kasnije Mišić je pucao iz daljine, a Stanek je to samo kratko odbio, no do njega je do lopte prije stigao Baturina, kojeg golman domaćina ruši. Sudac je dugo oklijevao, a onda ipak pokazao na bijelu točku. No, ne zbog toga nego zbog igranja rukom igranja Viktorije. Sudac je na kraju išao gledati VAR snimku, nakon čega je pokazao da nema kaznenog udarca za Plave. Nema sumnje kako će se o ovome još itekako pričati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 84. je pokušao Kalvach iz daljine, ali otišlo je to preko gola. Na isti način pokušao je Perković u 90. minuti na drugoj strani, ali završilo je jednako. I onda u drugoj minuti sudačke nadoknade najbolja prilika za Dinamo, Kulenović je opalio iskosa s desne strane s 15-ak metara, ali Stanek to odbija u korner. A nakon ubačaja iz kuta Dinamo je stigao do 1-1, Kulenović je glavom pogodio nakon ubačaja s desne strane. No, opet se uključio VAR i nakon dugog razmatranja poništio gol Plavih zbog zaleđa Ristovskog.

Image
Foto: SofaScore

U prvoj utakmici te skupine koja je igrana ranije Astana i Ballkani su u Kazahstanu odigrali bez golova 0-0. Tako su obje momčadi na četiri boda, dok je Dinamo ostao na tri. Plzen je na 12 bodova te su osigurali prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak još uvijek drži ključeve plasmana u nokaut fazu u svojim rukama, jer mu pobjede na gostovanju u Astani (30. studenog) te u Zagrebu protiv Ballkanija (14. prosinca) donose drugo mjesto u skupini.

KSW 88 GLEDAJTE EKSKLUZIVNO NA PLATFORMI VOYO U SUBOTU OD 20 SATI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo