BITI ILI NE BITI / Dinamo mora dobiti jaki Milan ako misli prezimiti u Europi! 'Stanje u momčadi je dobro, svi su na dispoziciji. Možemo mi to'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ante Čačić i Mislav Oršić izašli pred novinare uoči utakmice godine protiv Milana u Maksimiru

24.10.2022.
18:12
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Za Dinamo je sutrašnji sraz protiv Milana u Ligi prvaka biti ili ne biti. Uoči posljednja dva kola razigravanja po skupinama, Dinamo nema previše mjesta za kalkulacije jer samo je jedna formula dobitna i jasna, iako je kombinacija više, a o tome možete čitati - OVDJE.

Image
PLAVI TRENIRALI, ROSSONERI ŠETALI /

Dinamo i Milan odradili posljednje treninge: Večer prije velike bitke procurio mogući sastav Plavih

Image
PLAVI TRENIRALI, ROSSONERI ŠETALI /

Dinamo i Milan odradili posljednje treninge: Večer prije velike bitke procurio mogući sastav Plavih

Ako "Modri" žele "prezimiti" u Europi u utorak moraju pobijediti Milan na stadionu Maksimir. Onda će imati +3 boda više u odnosu na Milan i dobru šansu prezimiti u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo i Milan imaju po 4 boda

Trenutačno je na vrhu skupine E Chelsea sa sedam bodova, RB Salzburg je drugi sa šest bodova, dok Dinamo i Milan imaju po četiri boda. Hrvatski prvak ima bolju razliku pogodaka, ali Milan je bolji u međusobnom skoru jer je u prvom susretu na San Siru slavio sa 3-1.

Podsjetimo, prve dvije momčadi iz skupine odlaze u osminu finala Lige prvaka, a trećeplasirani u Europsku ligu. Za posljednju momčad u skupina europska priča završava za ovu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je ove sezone izgubio tri utakmice, sve su bile europske (Bodo/Glimt, Milan, RB Salzburg), sve tri na gostovanjima. Kod kuće su odigrali 2-2 protiv Škupija, dobili Ludogorec sa 4-2, pa Bodo/Glimt sa 4-1, Chelsea 1-0, te remizirali protiv RB Salzburga (1-1). Ante Čačić i Mislav Oršić izašli su u ponedjeljak poslijepodne pred novinare u Maksimiru.

Velika utakmica

"Ispred nas je velika utakmica, odlučuje se tko će ostati u Europi. Velika i zato jer dolazi velika momčad, Milan. Sretan sam i ponosan što je ispred nas još jedan spektakl. Milan je favorit, ali mi ne bježimo od želje da dočekamo proljeće u Europi," kazao je Dinamov trener Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika utakmica protiv velikog kluba, nadam se da ćemo se još dobro pripremiti, biti pravi na terenu, a imat ćemo i podršku naših navijača. Idemo probat dobro odigrati, a onda ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno", rekao je u uvodu Mislav Oršić.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Naglasio je kako će "Modri" morati biti na svom maksimumu ako žele ostvariti pozitivan rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo navijače učiniti zadovoljnima. Moramo biti na svom maksimumu. Ako to uspijemo i uz dozu malo sportske sreće možemo doći do željenog rezultata."

Istaknuo je kako je stanje u momčadi odlično, svi su na raspolaganju, osim igrača koji su već duže izvan stroja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stanje u momčadi je dobro, svi su na dispoziciji. Ovo je naša 26 utakmica ove sezone, veliki je uspjeh i da imamo toliko zdravih igrača."

'Moramo biti malo hrabriji, kuražniji. Biti okomitiji'

Otkrio je i što hrvatski prvak mora promijeniti u odnosu na prvu utakmicu koju je talijanski sastav dobio sa 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo biti malo hrabriji, kuražniji. Biti okomitiji. Moramo 90 minuta biti maksimalno koncentrirani. U Milanu smo vidjeli da protiv njih možemo igrati. Igrači su svjesni da nije drastična razlika u kvaliteti i da ako ćemo pružiti svoj maksimum, šanse nam rastu."

Osvrnuo se i na udarnu iglu talijanskog prvaka Rafaela Leaoa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo učiniti sve da mu skratimo prostor da ne koristi svoju brzinu. Očekuje nas zahtjevna utakmica, nadam se hrabrom i kuražnom Dinamu," kazao je.

'U Zagrebu je igrao Chelsea, sada dolazi Milan'

Čačić je još jednom naglasio kako Dinamo nije "kanta za napucavanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Zagrebu je igrao Chelsea, sada dolazi Milan. Nismo kanta za napucavanje. Svi smo nešto naučili, nakon četiri kola sve je otvoreno. Sve govori da je Dinamo dobar, želim da igrači igraju radosno i bez grča," poručio je Čačić.

Mislav Oršić se u svojem obraćanju, odnosno odgovaranju na pitanje novinara, osvrnuo na prvu utakmicu u Milanu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ok smo bili u Milanu'

"Ta utakmica u Milanu je stvarno bila teška za nas. Na kraju smo odigrali jednu OK utakmicu, dobili smo dosta nesretne golove na početku i kraju poluvremena pa se bilo teško vraćati. Osjetili smo ih na terenu kakvi su kao igrači pa svatko od nas ima malo bolju sliku o suparniku od videoanalize", izjavio je Oršić pa se osvrnuo na četiri utakmice bez gola:

"Moram dobro trenirati i sve će doći na svoje. Neki put se lopta odbije pa zabiješ, neki put te ide, ali ne opterećujem se. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo