BILO JE GUSTO / Dinamo je veliki posao zaključio u 'pet do dvanaest', došlo je do neočekivanih problema: Stiže sjajno pojačanje

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Mauro Perković potpisao je za Dinamo

16.2.2023.
10:37
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Već se danima pisalo o tome kako će mladi 19-godišnji Mauro Perković preseliti u Dinamo iz Istre, mnogi su mislili da je sve gotovo, ali je transfer, čini se, zaključen u "pet do 12." U HNL-u je zimski prijelazni rok završio 15. veljače, pa je Dinamo morao brzo reagirati kako bi potpisali mladog i talentiranog stopera pulskog kluba.

Image
GDJE JE NESTAO ČOVJEK? /

Zašto Šuker nije bio na Ćirinom sprovodu? Svi su se pitali gdje je, mogući razlog je poprilično tužan

Image
GDJE JE NESTAO ČOVJEK? /

Zašto Šuker nije bio na Ćirinom sprovodu? Svi su se pitali gdje je, mogući razlog je poprilično tužan

Glas Istre prenosi kako je transfer zaključen u posljednji trenutak, a sve je zakomplicirao igračev menadžer Stipe Lapić. Navodno je on tražio veću proviziju pa je sve kasnije završeno. Pregovaralo se do kasno u noć, a na kraju je mladi hrvatski nogometaš ipak postao igrač Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti izvor piše kako je Perkovićev transfer jedan od najvećih u povijesti kluba, uz onaj Rocca Ćikovića u RB Salzburg prije dvije godine.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Mauro Perković (desno)

Veliko pojačanje u pravom trenutku

Glas Istre ističe kako je dva milijuna eura godišnji proračun pulskog prvoligaša te kako je transfer odrađen u pravo vrijeme. Zašto? Jer je Alaves, "matični klub" Istre još uvijek u drugoj španjolskoj ligi i upitno je hoće li se vratiti u La Ligu, tako da je Istri svaki euro važan za financijski opstanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Perković je jedan od najperspektivnijih mladih hrvatskih braniča. Nastupao je za mlade kategorije Hrvatske te je isključivo nastupao za Istru. Do sada je odigrao 50 utakmica te je postigao tri pogotka u HNL-u. Valja dodati kako je obrana Istre najbolja nakon Dinama te su u 21 kolo primili svega 20 pogodaka. Na Maksimir dolazi u pravom trenutku jer je Ante Čačić ostao bez dva braniča u siječnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emir Dilaver je otišao u Rijeku, a Rasmus Lauritsen u Brondby. Boško Šutalo se još uvijek muči s ozljedom tako da će Perković odmah konkurirati za prvi sastav s Josipom Šutalom, Dinom Perićem, Kevinom Theophileom-Catherinom i Jakovom Gurlicom. Također, dolazak Perkovića očito znači da Dinamo neće dovoditi Bećira Omeragića iz Zuricha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo