VELIKA POGREŠKA / Dinamo je oštećen u drami protiv Varaždina: Sudačka komisija se oglasila

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Sudačka komisija izdvojila je u svojoj analizi dvije situacije s utakmice Dinama i Varaždina

21.2.2024.
13:38
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama prošlog su vikenda na svom terenu stigli do dramatične pobjede protiv Varaždina 1:0 u posljednjem kolu HNL-a, a junak njihovog trijumfa bio je vratar Ivan Nevistić koji je u završnici obranio jedanaesterac.

Image
MREŽE GORE /

Navijači u ekstazi: 'Hajdukovac sam od rođenja, ali za hrvatski klub u Europi uvik'

Image
MREŽE GORE /

Navijači u ekstazi: 'Hajdukovac sam od rođenja, ali za hrvatski klub u Europi uvik'

Gol za pobjedu Plavih postigao je Bruno Petković u 18. minuti iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U analizi suđenja Sudačka komisija HNS-a analizirala je ta dva penala i zaključila da penal za Varaždin nije bio opravdan. Također, zaključeno je da je sudac Ante Terzić donio dobru odluku kada nije svirao prekršaj nakon duela u šesnaestercu Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku prenosimo zaključak Sudačke komisije, objavjen na službenoj stranici HNS-a:

"54. minuta: Ispravna procjena suca “nema prekršaja” kada branič Varaždina unutar vlastita kaznena prostora jasno igra loptom, a nakon toga uslijed gubitka ravnoteže dolazi u kontakt sa suparnikom. KNS HNS-a posljedični sudar dvojice suparničkih igrača smatra nogometnim duelom za loptu koji se ne razmatra nesmotrenim ili prekršajem PNI-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79. minuta: Neprihvatljiva, neopravdana i neutemeljena u Pravilima nogometne igre intervencija VAR suca inicira neispravno dosuđivanje kaznenog udarca. Incident u kojem igrač Dinama unutar vlastita kaznena prostora pogađa sam sebe u ruku vrlo jasnim razmatranjima pravila ne smatra se prekršajem kažnjive igre rukom. Interpretacija pravila suca utakmice tijekom pregleda OFR snimka također nije u skladu sa smjernicama PNI-e. KNS HNS-a podsjeća suce i VAR suce na striktnu primjenu smjernica izdanih na posljednjem seminaru."

Tu odluku o penalu za Varaždinu ismijali su i iz Dinama dan nakon utakmice, a njihovu objavu možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na monitoru u koji gleda jedan od VAR sudaca prikazuje se Solitaire, a u pozadini svira glazba iz popularnog crtanog filma 'A je to'. Iz Dinama tvrde kako je Bernauer sam sebe napucao u ruku, što po pravilima nije penal, a osporili su i odluku iz 54. minute kada je u šesnaestercu Varaždina došlo do kontakta Boršića i Pierrea, a nije sviran penal za Dinamo.

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo