ZAŠTO BAŠ AEK? / Dinamo šokirao iznenađujućim transferom: Rijetko što je ovako podijelilo navijače, mnogi se pitaju isto

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Pred Dinamom je grčevita borba za naslov prvaka s Rijekom i Hajdukom, ali bi i unutar kluba moglo doći do nove borbe za prevlast.

31.1.2024.
10:14
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Robert Ljubičić danas bi u toku dana trebao postati novi igrač grčkog AEK-a. Aktualni grčki prvak poslao je jučer ponudu 'tešku' tri milijuna eura, no Dinamo je to odmah odbio. Kasno sinoć stigla je nova ponuda, pola milijuna eura veća od prvotne i Dinamo je popustio. Navodno je i sam Ljubičić inzistirao na transferu budući da kod Sergeja Jakirovića nije igrao ni u veznom redu, a ni na lijevom boku, na kojeg ga je 'instalirao' Ante Čačić.

Image
'BOMBA' IZ MAKSIMIRA /

Veliki preokret: Zvijezda Dinama u milijunskom transferu odlazi u AEK? Boysima se to niti malo ne sviđa

Image
'BOMBA' IZ MAKSIMIRA /

Veliki preokret: Zvijezda Dinama u milijunskom transferu odlazi u AEK? Boysima se to niti malo ne sviđa

Ljubičić je stigao u Dinamo iz bečkog Rapida prije godinu i pol dana za tri milijuna eura i ubrzo postao miljenik brojnih navijača Dinama koji su mu odmah smislili nadimak - 'Čupo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebao je biti pojačanje u veznom redu, koji su tada suvereno držali Arijan Ademi, Josip Mišić i Luka Ivanušec, koji je više igrao u sredini jer je lijevo krilo bilo rezervirano za Mislava Oršića. Međutim, trener Ante Čačić imao je drugačije zamisli. Tada je na raspolaganju od lijevih bočnih igrača imao Petra Bočkaja i Danijela Štefulja, ali je odlučio da niti jedan od njih nije dovoljno dobar stoga je na lijevom bočnom počeo igrati Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je cijelu karijeru bio vezni igrač i kao takav je i stigao u Dinamo, Ljubičić se vrlo brzo prilagodio na novu ulogu te je pružio nekoliko odličnih partija na poziciji koja mu nije bila prirodna. Tada su krenule i prve priče o njemu i hrvatskoj reprezentaciji.

Novi treneri, stare loše navike

Kada je Čačića zamijenio Igor Bišćan, mnogi su očekivali kako za Ljubičića slijede bolji dani. Čačiću se najviše zamjeralo što je uporno forsirao igrače na njima neprirodnim pozicijama, ali je Bišćan napravio istu stvar s Ljubičićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ga je povremeno znao staviti u vezni red, Bišćan je i dalje uglavnom koristio Ljubičića na poziciji lijevog beka, a on je bez previše buke i galame i dalje igrao na neprirodnoj poziciji.

Dolaskom Sergeja Jakirovića stvari su potpuno krenule nizbrdo za Ljubičića. Potpuno je ispao iz planova, na lijevom beku je uglavnom bio Mauro Perković, u veznom redu su se u međuvremenu ustalili Marko Bulat i Martin Baturina, a Ljubičić je uglavnom utakmice gledao s klupe za pričuve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sofascore

Početkom ovog prijelaznog roka nekoliko igrača je bilo na izlaznim vratima kluba, ali se ime Roberta Ljubičića nikada nije pojavilo među njima. Kada se pojavila prva informacija da je AEK zainteresiran, mnogi su očekivali kako od toga posla neće biti ništa. No, Dinamo je još jednom u svega nekoliko dana uspio uzdrmati svoje navijače šokantnom transfer politikom.

Zašto baš AEK?

Nakon što je navukao bijes većine navijača zbog propalog transfera Josipa Brekala, Dinamo je odlučio prodati jednog od miljenika navijača. Međutim, nije toliki problem što su ga prodali, koliko to kome su ga prodali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjećanja o neredima Bad Blue Boysa u Grčkoj svima su još itekako svježa, a posebno se pamte potezi aktualnog grčkog prvaka koji je na sve načine pokušavao dodatno iskoristiti tragičnu smrt vlastitog navijača. Lobirali su kod UEFA-e da se Dinamo izbaci iz natjecanja, odbijali su se sastati s predstavnicima našeg prvaka, radili su sve što mogu ne bi li, umjesto na terenu, pobijedili za 'zelenim stolom'.

Ne treba stoga dva puta pogađati kakva je bila reakcija većine navijača kada su čuli da je Dinamo usprkos tome svemu odlučio poslovati s grčkim klubom. Pojedini smatraju da je prodaja igrača koji 'grije' klupu za 3.5 milijuna eura sjajna stvar, ali većina ih postavlja jasno pitanje: Zašto baš AEK?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pomolu novi sukob?

Dva člana Izvršnog odbora su glasala izričito protiv transfera. Riječ je o Dubravku Skenderu i Ivanu Naukoviću, ljudima koji su u odbor ušli kao predstavnici navijača. Podsjetimo, za svaki posao vrijedan preko tri milijuna eura Uprava, prema novom statutu, mora dobiti i suglasnost IO-a.

Ljutiti dvojac Izvršnog odbora je navodno odmah po saznanju za transfer tražio sastanak s Upravom koja je ovim transferom svakako napravila veliki korak nazad u izglađivanju odnosa s navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bad Blue Boysi su, blago rečeno bijesni, a povijesni demokratski izbori su pred vratima. Pred Dinamom je grčevita borba za naslov prvaka s Rijekom i Hajdukom, ali bi i unutar kluba moglo doći do nove borbe za prevlast.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo