banner

‘Dinamo je katastrofa od momčadi, karikatura…’

Zanimacija dana u Hrvatskoj i u Španjolskoj je smišljanje novih viceva na račun simpatičnog Dinama. Doduše, neki su španjolski komentatori poprilično oštri u kritici simpatičnih Hrvata u plavom koji su iz Madrida isprašeni sa 6:2.

Viceve na račun Dinama vjerojatno je zbijao i Jose Mourinho, koji je tijekom utakmice na San Bernabeu stalno nešto dobacivao svojim pomoćnicima, igračima i više se vrpoljio i smijao nego gledao utakmicu. Nakon susreta je otkrio:

“Dobro smo se zabavljali. Bila je to uživancija. Ovakav spektakl bi malo koja momčad priuštila svojim navijačima. Znate, kad je utakmica riješena, onda većina momčadi samo odigra reda radi, s pola snage”, ponosan je bio Mourinho.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=1ucgeD0lQFjatmz1
szólj hozzá: r vs d

Ono što je mnogima upalo u oči je nezapamćena zbunjenost u redovima hrvatskog prvaka. Momci Krune Jurčića su na trenutke samo bespomoćno stajali na terenu i gledali se, kao da su mlađi pioniri koji igraju protiv 11 Supermena. Evo kako su španjolski mediji prokomentirali taj fenomen.

‘To nije bila utakmica, nego hakl, trening na kojem je bio i sudac. Golijada je mogla biti povijesna, ali je na kraju ostala samo golijada. Primili su šest, a mogli su i dvadeset. Nije da je Madrid bio lavina, nego su ih Dinamovi igrači gledali kako igraju i mislili: ‘Baš lijepo igrate, izvolite ovim putem.’ Jedino se Jurčić pjenio: ‘Dajte im barem prepriječite put.’ Dinamo nije napravio ništa, u toj mjeri da u prvom poluvremenu nije napravio čak nijedan prekršaj”, prenose Sportske dojam jednog španjolskog komentatora uz bolan zaključak:

‘Mediokritetski je Dinamo omogućio Mourinhu eksperimentiranje, nije bilo rivala, Dinamo se nije ni pojavio na terenu, Real se suprotstavio katastrofi od momčadi, imao je feštu protiv ruševine od ekipe. Dinamo je bio karikatura, nemoćni sparing partner, Real ga je progutao za doručak. Dok su navukli kopačke, u mreži su već imali četiri gola.’

Povratak na Net.hr