Stup Dinama najavio odlazak iz Maksimira!

Antonio Leonel Vilar Nogueira Sousa Tonel puno je ime Dinamova Portugalca koje većina navijača nikada nije čula, ali zato svi znaju što Tonel znači za Modre.

19.1.2012.
8:33
VOYO logo

"Nikada nigdje nisam bio pričuva, a igrao sam i za Sporting i Porto. I u Dinamu sam u početnih jedanaest, iako su svi moji konkurenti odlični igrači", započeo je Tonel, odgovarajući na pitanje o konkurentima Šimuniću, Vidi, Bišćanu...

Portugalac je u Maksimir došao u ljeto 2010. te praktički odmah postao stup modre obrane, nova vrijednost koja je nedostajala propusnoj zadnjoj liniji Zagrepčana. Problem je što ga ugovor veže do kraja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim do kraja odraditi ugovor, nakon toga ćemo vidjeti što dalje. Možda i nastavimo suradnju. Nisam nezadovoljan, u Zagrebu mi je lijepo, tu mi je i obitelj. Hrvatski sam naučio taman toliko da se mogu sporazumijevati, a svi u momčadi govore engleski".

Međutim, pitanje što misli o najavi predsjednika Mirka Barišića da će klub sa svim igračima razgovarati o smanjenju ugovora, otkriva njegove namjere:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se ne odnosi na mene, ja sam tu još kratko!"

Škakljiva tema bila je i ona o jeseni u kojoj je Dinamo postao najgori klub u povijesti Lige prvaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovisi kako se to mjeri i gleda. A ja vidim ovako: Otelul i Villarreal jednako su neuspješni. Villarreal ima mnogo veći proračun od Dinama, iskusniji je. Da smo igrali u skupinama u kojima su igrali Villarreal i Otelul, bili bismo uspješniji, ali naletjeli smo na superjake Real, Ajax i Lyon. Oni su drugi svijet, najviša klasa. Ipak, za prve tri utakmice zaslužujemo prolaznu ocjenu. Tri zadnje bile su katastrofalne. Ne ponovilo se!".

Na primjedbu da se nije pozdravio s bivšim trenerom Jurčićem, samo se nasmijao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uoči one ružne utakmice s Lyonom otišao sam u Portugal. Nisam imao prigodu pozdraviti se, smijenjen je nakon nje".

Odbio je bilo kakvu sumnju da su njegovi suigrači nešto mutili u tom susretu (1:7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako nisam ni gledao utakmicu, jer nisam imao gdje, te su sumnje gluposti! Zafrkavali su me i u Portugalu zbog Lige prvaka...".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo