KATASTROFALNA STATISTIKA / On je Hajdukov najveći promašaj: Trebao je biti zvijezda i prvi golgeter, a nije zabio gol već 10 mjeseci

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Situacija iz 15. minute jučerašnje utakmice najbolje sažima njegovu trenutnu formu u Hajduku. Biuk je pucao na prazan gol s 10 metara, a lopta je pogodila Diamantakosa i odbila se natrag protivniku

18.10.2021.
14:28
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U dalmatinskom derbiju 12. kola Prve HNL Šibenik je na Šubićevcu pred 1.668 gledatelja pobijedio Hajduk s 2:0 ostvarivši prvu pobjedu na svom stadionu protiv splitskog sastava nakon 14 godina. Golove za Šibenik zabili su Marcos David Mina u 25. minuti, te Mario Ćurić iz jedanaesterca u 84. minuti.

Bila je to prva pobjednika Šibenika u međusobnim susretima igranim na Šubićevcu u posljednjih 14 godina. Zadnju pobjedu Šibenik je na svom terenu protiv Hajduka ostvario u rujnu 2007. kada je slavio s 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'UVJERLJIVA GLUMA' /

Hajduk je oštećen u utakmici protiv Šibenika, javio se šef hrvatskih sudaca i objasnio: 'Ne želimo takve penale'

Image
'UVJERLJIVA GLUMA' /

Hajduk je oštećen u utakmici protiv Šibenika, javio se šef hrvatskih sudaca i objasnio: 'Ne želimo takve penale'

Grčka tragedija

U prvoj je postavi Hajduka, u nedostatku boljih rješenja zaigrao Dimitrios Diamantakos. Grčki centralni napadač stigao je na Poljud prošle sezone besplatno i bio je jedan od najvećih transfera koji su se dogodili za vrijeme sportskog direktora Ivana Kepčije. Predstavljen je pompozno, a mnogi će se navijači Hajduka sjetiti i scene u kojoj je Mirta Šurjak u prijenosu uživo inzistirala da skine svoju majicu i odmah obuče Hajdukov dres.

Sezonu ranije Diamantakos je u 2. Bundesligi, natjecanju koje bi se moglo po jačini smjestiti u rang približan HNL-u, zabio 11 pogodaka u 21 utakmici za St. Pauli, a još je jedan dodao u njemačkom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loša statistika

Prelazak u Hajduk trebao je biti sljedeća stepenica u njegovoj karijeri, ali nije se pokazalo tako. Grk je u 28 utakmica u kojima je nastupio za Hajduk zabio tek dva pogotka, oba prošle godine. Prvi Slaven Belupu, a drugi Gorici. Od tog pogotka Gorici prošlo je već 10 mjeseci.

Diamantakos je istisnut iz sastava, a i kad dobije priliku, pokaže se da je Hajduk s njime promašio. Loša vijest je i da ima ugovor do ljeta 2023. godine, a njegov je ugovor sve, samo ne jeftin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija iz 15. minute jučerašnje utakmice najbolje sažima njegovu trenutnu formu u Hajduku. Biuk je pucao na prazan gol s 10 metara, a lopta je pogodila Diamantakosa i odbila se natrag protivniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo