Ovo do sada nije uspjelo nikome, čak ni Jedinom!

Samo sedam mjeseci na trenerskoj klupi trebalo je Diegu Simeoneu (42) da postigne nešto što nijednom treneru ili menadžeru nije pošlo za rukom.

23.9.2012.
10:10
VOYO logo

Od prve utakmice šesnaestine finala Europske lige protiv Lazija, Simeone je vodio Atletico Madrid do 11 uzastopnih pobjeda u europskim natjecanjima! Nijedan trener u nogometnoj povijesti nije sjeo na klupu neke europske momčadi, te nanizao 11 uvodnih pobjeda u jednom od UEFA-inih natjecanja. Redom su padali Lazio, Beşiktaş, Hannover, Valencia (svi po dva puta), Athletic Bilbao, Chelsea i prije dva dana Hapoel iz Tel-Aviva. Pobjedom protiv potonje momčadi 42-godišnji Simeone je pretekao legendarnog Fabija Capella, koji je u sezoni 1992./1993., nakon sjedanja na klupu Milana, nanizao 10 pobjeda.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=OimFJ9ByAYi1GEf5 Atletico je u spomenutom nizu osvojio dvije titule. Najprije je pobjedom nad Athletic Bilbaom osvojio Europsku ligu, a potom je razbijanjem Chelseaja (4:1) na krilima Radamela Falcaa uzeo i europski Superkup. Spomenimo i zanimljiv podatak o uspješnosti trenera o kojima svakog dana bruje svi svjetski mediji. Josep Guardiola pobijedio je u svega šest, a Jose Mourinho, koji se zbog rekorda u Ligi prvaka prozvao Jedinim, pet uvodnih europskih utakmica. Učinak menadžera Manchester Uniteda Sir Alexa Fergusona i Arsenala Arsenea Wengera još je porazniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Menadžer Crvenih vragova nanizao je svega pet pobjeda u Europi, a Wenger samo dvije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo