DFB POKAL / Pongračićeva Borussia i Gvardiolov Leipzig uz puno muke do 2. kola, Kramarićev Hoffenheim napunio mrežu drugoligaša

Image
Foto: Profimedia

Preostale 2. kola igraju se u srijedu

26.10.2021.
23:58
Profimedia
VOYO logo

Dortmundska Borussia teško je preskočila 2. kolo njemačkog DFB Pokala nakon domaće 2-0 pobjede protiv drugoligaša Ingolstadta.

Image
BUNDESLIGA /

Sosin Stuttgart održao nogometnu lekciju Kramarićevom Hoffenheimu, Gvardiolu 90 minuta u pobjedi Leipziga

Image
BUNDESLIGA /

Sosin Stuttgart održao nogometnu lekciju Kramarićevom Hoffenheimu, Gvardiolu 90 minuta u pobjedi Leipziga

Sve do 72. minute gosti su čuvali 0-0 i odolijevali domaćim napadima, no presudio im je belgijski reprezentativac Thorgan Hazard koji je ušao s klupe te je postigao dva pogotka, u 72. i 81. minuti za pobjedu Borussije. Hrvatski reprezentativac Marin Pongračić je odigrao cijelu utakmicu za domaćina. Vrlo dobro je gostujuću mrežu čuvao hrvatski golman Fabijan Buntić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoffenheim bez problema

Jednako teško dalje je prošao Leipzig koji je gostovao kod Babelsberga gdje je slavio 1-0. Jedini pogodak zabio je Szboszlai na samom kraju prvog dijela. Hrvatski nogometaš Joško Gvardiol igrao je do 80. minute. Za Babelsberg je, pak, svih 90 minuta odradio Hrvat Petar Lela.

Sasvim suprotno i vrlo lako dalje je prošao Hoffenheim koji je svladao drugoligaša Holstein Kiel na domaćem terenu 5-1. Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić je igrao do 63. minute, a ovaj put u slavlju svoje momčadi nije sudjelovao s pogocima ili asistencijama. Prva dva pogotka na susretu bili su autogolovi gostujućih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSV i Freiburg se izvukli

Freiburg, treća momčad Bundeslige, bila je pred ispadanjem kod Osnabrücka. Freiburg je u produžecima gubio 1-2 do 120. minute, ali je tada izjednačio Schlotterbeck te je kasnije bio bolji kod izvođenja jedanaesteraca.

Na isti način, nakon udaraca s bijele točke, Hamburg je prošao Nürnberg, a za HSV u igru nije ulazio hrvatski nogometaš Mario Vušković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu se igraju preostale utakmice 2. kola, a sastaju se: Mannheim - Union Berlin, Bochum - Augsburg, Dynamo Dresden - St. Pauli, Bayer Leverkusen - Karlsruhe, Hannover - Fortuna Düsseldorf, Borussia Mönchegladbach - Bayern, Regensburg - Hansa i Stuttgart - Köln.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo