‘Guardiola nije ništa izumio, Mourinho je najbolji na svijetu!’

Dok velik broj europskih klubova pokušava na svoju klupu dovesti nekadašnjeg stratega Barcelone Pepa Guardiolu, jedan čovjek nije uvjeren u njegove trenerske kvalitete…

Bivši portugalski nogometni reprezentativac Deco (35) smatra da je Guardiola u Barceloni naslijedio dobro uigranu i posloženu momčad, te da su njegove trenerske sposobnosti i dalj eupitne. Deco je, inače, 2004. bio europski prvak s Portom pod vodstvom Josea Mourinha, a potom i 2006. s Barcelonom koju je vodio Frank Rijkaard.

No, nakon dolaska Guardiole 2008. godine sjajni je veznjak odmah prodan u Chelsea.

“Mourinho je najbolji trener na svijetu jer je svugdje osvajao trofeje, a to je iznimno komplicirano. Zaslužio je osvojiti Zlatnu loptu ove godine. Guardiola je bio dobar trener u Barceloni, ali on još uvijek nije ništa izumio. Da bismo ga mogli ocjenjivati, morat ćemo ga vidjeti u nekom drugom klubu”, kazao je Deco u razgovoru za portugalsku televiziju RTP.

A na pitanje tko je od igrača zaslužio Zlatnu loptu, Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo, današnji veznjak Fluminensea ne zna odgovor.

“Ronaldo je bio najbolji na svijetu do lipnja. A sada Leo radi čudesne stvari. Ne znam tko je više zaslužio Zlatnu loptu, ne mogu se odlučiti”, zaključio je Portugalac rođen u Brazilu.

Povratak na Net.hr