PRAVI POTOP / Katastrofa mladih Vatrenih: U Portugalu primili pet komada

Image
Foto: Alex Nicodim/PIXSELL

Dvoboj U-21 reprezentacija Hrvatske i Portugala u sklopu kvalifikacija za EP 2025. pratili ste UŽIVO na portalu Net.hr

26.3.2024.
19:03
Alex Nicodim/PIXSELL
VOYO logo

Portugal - Hrvatska

5-1

Hrvatska U-21 reprezentacija u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. gostovala je kod Portugala gdje je doživjela drugi najteži poraz. Završilo je 5-1, a lošije su mladi Vatreni jedino prošli u jesen 2012. u kvalifikacijama za Euro od Španjolske 6:0.

Image
RAPSODIJA VATRENIH /

Hrvatska uvjerljivom predstavom osvojila ACUD Cup porazivši u finalu domaćina turnira

Image
RAPSODIJA VATRENIH /

Hrvatska uvjerljivom predstavom osvojila ACUD Cup porazivši u finalu domaćina turnira

Loše su mladi Vatreni otvorili susret i već u trećoj minuti primili gol. Pedro Santos je odlično pucao, a lopta se od prečke odbila u stativu te po crti išla prema drugoj stativi, a Fabio Silva ju pospremio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 11. minuti Portugal je poveo 2:0. Strijelac je Pedro Santos. Veliku grešku napravio je Dino Grozdanić, koji je pokušao vratiti loptu Čavlini, ali je to napravio vrlo loše pa je to dodavanje pokupio Santos i lagano zabio za povećanje vodstva domaćih.

Samo dvije minute kasnije portugalski golman Soares htio je boksati loptu nakon ubačaja iz kornera, ali je pogodio Perkovića u glavu i Hrvatska je dobila priliku da iz kaznenog udarca smanji rezultat. Marin Ljubičić je Panenkom zabio, no u 22. minuti Portugal je opet otišao na dva gola razlike. Ponovno gol Pedra Santosa koji je krasno pogodio s ruba šesnaesterca nakon ubačaja s lijeve strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 25. minuti Portugal je poveo 4:1. Strijelac je Paulo Bernardo. Silva je prošao Živkovića po lijevoj strani i zatim išao na ubačaj, a lopta se upravo od Živkovića odbila ravno na nogu Bernardu, koji je pospremio u mrežu.

Jako teško su hrvatski igrači izlazili na kraju s vještim Portugalcima. U 44. minuti statistika prikazuje 11-1 u udarcima na gol za Portugal, od čega 6-1 u okvir gola. Bukvić je u 45. pokušao iz slobodnog udarca s nekih 20 metara malo iskosa s desne strane, no lopta je otišla preko gola te se na pauzu otišlo s rezultatom 4-1 za domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za drugo poluvrijeme Dragan Skočić napravio je dvije zamjene. Izašli su Dino Grozdanić i Stipe Biuk, a ušli Moris Valinčić i Marin Šotiček. Hrvatska je u 50. minuti konačno nešto i odigrala. Ljubičić je primio loptu u petercu i između dvojice Portugalaca pucao po golu, ali ravno u golmana.

Portugal je u 62. minuti dobio jedanaesterac. Mauro Perković je jako loše startao i srušio Fabija Silvu koji je i izveo kazneni udarac te pogodio dole desno za 5-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 70. minuti izašli su Antonio Maurić i Marin Ljubičić, a ušli Lovro Zvonarek i Igor Matanović. Unio je živost u našu igru Zvonarek koji je u 81. minuti pogodio stativu. Odbila se lopta u leđa golmana, no nije bilo sreće da prijeđe crtu. U 88. je izašao Moreno Živković, a ušao Ante Crnac, no nije Hrvatska uspjela barem ublažiti poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo