OPTIMISTIČAN / Dani Olmo spreman za Hrvatsku: Istaknuo dva Vatrena pa otkrio čemu se posebno veseli uoči finala

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Trening Španjolske počeo je u 19 sati, a za medije je bilo otvoreno početnih 15 minuta tijekom kojih su se igrači zagrijavali i dodavali loptom. Olmo je taj dio treninga odradio bez poteškoća

17.6.2023.
21:14
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Španjolske odradila je u subotu navečer posljednji trening uoči nedjeljnog dvoboja s Hrvatskom u finalu Lige nacija, a novost je povratak Danija Olma u momčad.

Image
'SVI SU SPREMNI' /

Pletikosa otkrio što nam daje za pravo nadati se zlatnoj medalji pa dodao: 'To je najveći kompliment koji možemo dobiti'

Image
'SVI SU SPREMNI' /

Pletikosa otkrio što nam daje za pravo nadati se zlatnoj medalji pa dodao: 'To je najveći kompliment koji možemo dobiti'

Olmo, 25-godišnji ofenzivni veznjak Leipziga, oporavljao se od ozljede pa u četvrtak nije sudjelovao u polufinalnoj pobjedi od 2-1 nad Italijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se bolje. Doista je šteta što nisam mogao pomoći ekipi na terenu, ali zadovoljan sam zbog pobjede", izjavio je Olmo za španjolsku javnu televiziju TVE prije subotnjeg treninga u Rotterdamu.

Trening Španjolske počeo je u 19 sati, a za medije je bilo otvoreno početnih 15 minuta tijekom kojih su se igrači zagrijavali i dodavali loptom. Olmo je taj dio treninga odradio bez poteškoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Normalno su trenirali i svi ostali igrači pod vodstvom trenera Luisa de la Fuentea.

"Prisutan je veliki motiv jer bi to bio prvi naslov Lige nacija za Španjolsku. To jest novo natjecanje ali jednako motivira, a posebno me veseli što će to biti finale s Hrvatskom", rekao je Olmo, nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je jako kompetitivna. Znamo kako kvalitetne igrače ima, poput Luke Modrića, Matea Kovačića…To je svestrana momčad koja nije slučajno u finalu. Za publiku će to biti jako gledljiva utakmica", dodao je.

I Hrvatska, koja je u polufinalu svladala domaćina Nizozemsku s 4-2 nakon produžetka, ima na raspolaganju sve igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska će vjerojatno istrčati u istom sastavu kao protiv Italije, procjena je španjolskih novinara.

"Puni smo samopouzdanja, vjerujemo u sebe, ne sumnjamo u svoje kvalitete ali da bi smo pobijedili morat ćemo izgledati kao ekipa", napomenuo je Olmo iza kojega je 30 nastupa i 6 golova u crvenom dresu Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To smo uostalom pokazali ne samo sada, nego zadnjih nekoliko godina, uključujući Europsko i Svjetsko prvenstvo. Svi idemo u istom pravcu i to je ključno", rekao je.

Španjolski nogometni savez procjenjuje da će na tribinama stadiona De Kuip biti 6.000 navijača Španjolske i 20.000 navijača Hrvatske. Španjolski novinari očekuju atmosferu sličnu onoj u kakvoj je "La Roja" igrala protiv Maroka u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru. Tada je stadion bio ispunjen marokanskim navijačima a Španjolska izgubila na jedanaesterce nakon što je susret završio 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pritisak je uvijek prisutan i uvijek će ga biti, ipak je ovo A reprezentacija Španjolske, pa smo obvezni dobro se natjecati i pobjeđivati. Mislim da to dobro radimo", izjavio je Olmo.

Nakon neočekivane eliminacije sa Svjetskog prvenstva prije šest mjeseci, Španjolska je pod vodstvom novog izbornika De la Fuentea pobijedila Norvešku s 3-0, izgubila u Škotskoj s 0-2 te svladala Italiju u četvrtak 2-1 u Enschedeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je da smo protiv Škotske bili posrnuli, ali utakmica protiv Italije je pokazala da smo sposobni za velike stvari", zaključio je Olmo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo