UOČI DERBIJA: / Prisjetite se najefikasnijih okršaja rivala koji se ne podnose

Image
Foto: AFP, IAN KINGTON

Arsenal i Tottenham odigrat će u u sklopu 12. kola Premierlige utakmicu koja je mnogo više od samo lova na tri boda, sučelit će se ove dvije momčadi u novom sjevernolondonskom derbiju.

8.11.2015.
11:00
AFP, IAN KINGTON
VOYO logo

Što se ligaškog dijela natjecanja tiče oba sastava dočekuju utakmicu u sjajnom nizu. Domaćin na Emiratesu trenutačno je na vezanih pet prvenstvenih pobjeda, a pogledaju li se samo domaće utakmice i produlji njihov niz, vidi se da su u 18 posljednjih ogleda na svom stadionu upisali trinaest pobjeda uz samo dva poraza i devet primljenih golova.

Sjajan je i niz Spursa koji u posljednjih deset ligaških ogleda ne znaju za poraz (po pet pobjeda i remija), a to predstavlja najdulji niz nepobjedivosti u Premierligi u ovome trenutku. Hoće li ovoga vikenda biti prekinut znat će se u nedjelju, a povijest ogleda ovih dviju momčadi u utakmicama u kojima je Arsenal domaćin kazuje da će Tottenham teško do punoga plijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham dugo čeka

Naime, izuzme li se utakmica iz studenog 2010. godine (pobjeda Spursa 3:2) i pogleda dublje u povijest, njihovih međusobnih utakmica, saznaje se da su Tottenhamovi nogometaši svladali Arsenalove na gostovanju posljednji puta u svibnju 1993. godine.

Posljednja tri dvoboja na Emiratesu nisu ponudila više od dva gola po susretu, no prisjetili smo se nekih susreta ovih dviju momčadi koje su bile napadački iznimno efikasne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Arsenal – Tottenham 5:2 (17. studenoga 2012.)

Pred više od 60.000 ljudi igrana je utakmica tadašnjeg 12. kola 2012. godine, a gosti su je otvorili golom Emmanuela Adebayora, jednog od rijetkih igrača koji su igrali za oba sastava. Togoanac je zabio u desetoj minuti, a samo osam kasnije crvenim karton usmjerio utakmicu na Arsenalovu stranu. Završilo je 5:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Arsenal – Tottenham 5:2 (26. veljače 2012.)

Možda je nada Tottenhamovih navijača bila veća na utakmici ovih suparnika koja je igrana u veljači iste godine. Adebayor je asistencijom Sahi najavio dobru utakmicu, potom i sam zabio za 2:0 gostiju koji su kraj ogleda dočekali također s pet golova u mreži i bez jednog igrača. Doduše, isključenje Parkera zbilo se u 87. minuti i konačan rezultat tada je već bio postavljen. Za Tottenham su na ovoj utakmici igrali Luka Modrić u punoj minutaži i Niko Kranjčar prvo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Arsenal – Tottenham 2:3 (20. studenoga 2010.)

Godina je 2010., kolo 14., a rezultat na poluvremenu utakmice na Emiratesu 2:0 za domaćina. Četiri udarca je prema golu Arsenala ukupno na toj utakmici uputio Tottenham, a Fabianski tri puta vadio loptu iz mreže za rijetko slavlje Spursa na gostovanju. Vedran Ćorluka je taj susret odgledao sa klupe za pričuve Tottenhamove momčadi u kojoj je Modrić odigrao cijelu utakmicu. Zabili su za goste Bale, Van der Vaart (dvostruki asistent) i Kaboul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Arsenal – Tottenham 4:4 (29. listopada 2008.)

Još jedna utakmica na Emiratesu s raspoloženim strijelcima. Uvodno vodstvo Tottenhama golom s gotovo centra poravnato je do poluvremena, a u drugome je uslijedilo još šest golova za konačnih 4:4. Arsenal je vodio 3:1 i 4:2 samo da bi Jenas u 89. i Lennon u 90. (nakon što je lopta stigla do njega odbivši se od stative nakon Modrićeva udarca) postavili konačan rezultat. I Modrić i Ćorluka odigrali su cijelu utakmicu u kojoj je strijelac bio Adebayor, ovaj puta za Arsenal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo